Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så hedras Noppe på 70-årsdagen

01 aug, 2017, 11:30 
noppe lewenhaputs styvson Leonard gifter sig
Minnet efter den älskade greven ska leva vidare.
Annons

Kung Carl Gustafs barndomsvän, greve Carl Adam Lewenhaupt, skulle ha fyllt 70 år den första augusti i sommar. En stor fest var planerad. Festfixaren Johan Petré har berättat för Svensk Damtidning, att han talat med Noppes hustru, Lee Lewenhaupt, om att ordna med det praktiska kring födelse­dagsfesten, som skulle bli en glad överraskning.

– Jag har känt Noppe i över tio år och har hjälpt honom mycket med hans sommar­fester, sade Johan Petré.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men Noppe avled oväntat i mars. Det har varit en lång sorgeprocess för familjen och vännerna. Noppes 70-årsdag skulle komma att bli en milstolpe i livet. Enligt uppgift till Svensk Damtidning ska ­änkan och den närmaste familjen hedra den bortgångne, adlige gentlemannen i dag.

De planerar att samlas och minnas sin livskamrat och vän. Senare i augusti, alternativt senare i höst, finns det ­planer på att en större grupp av vänner ska samlas för att hedra Noppe med en middag. Enligt uppgift ska den samlingen äga rum på medlemsklubben ­Noppes, som i dag drivs av Lee Lewenhaupts son, Leonard Johansson. Vi har varit i kontakt med Noppes änka, som ­avböjer att kommentera.

Med sitt trevliga sätt och sitt breda nätverk var kungens ­gode vän en omtyckt krögare och sågs mycket i Stockholms­vimlet. Noppe var yngre son till greve Gösta Lewenhaupt och Christina Louise, född De Geer af Leufsta. Han ägde tidigare det före detta Lewenhauptska fideikommisset Geddeholm i Västmanland.

Annons