Så ska prins Harry förnedras under kröningen – kung Charles lömska plan

25 apr, 2023, 13:30 
Prins Harry och prins Charles

Prins Harry kommer att förnedras under prins Charles kröning.

Annons

Kung Charles kröning är en av de största kungliga händelserna på år. Det är då Storbritanniens regent ska officiellt krönt som sin moder drottning Elizabeths ersättare på tronen.

Kröningen ska äga rum på anrika Westminster Abbey, den 6 maj. Den senaste kröningen ägde rum för 70 år sedan, 1953, och var en storslagen tillställning med 8000 gäster. Charles väntas skala ner något, och nöja sig med 2000 gäster.

Varningen till kung Charles: ”Svagare än man tror”
Varningen till kung Charles: ”Svagare än man tror”

Kung Charles utstuderade plan – så ska Harry förnedras

Prins Harry och kung Charles
Charles är inte nöjd med sin son!

Bland gästerna finns prins Harry – men han kan inte vänta sig en varm mottagning. Tvärtom.

Recept.se Nyhetsbrev

Daily Mail rapporterar att Charles har ansträngt sig för att markera mot sin frispråkige son, genom att placera honom hela tio rader bakom de andra kungligheterna. Det är ett sätt att förnedra Harry, som har varit öppet kritisk mot både Charles och den brittiska monarkin i stort.

Annons

Paul Burrell, före detta kunglig butler, slår fast att sprickan mellan kungligheterna bara vuxit sig bredare.

– Det finns ingen chans att en försoning uppnås på det närmaste taget, tyvärr, jag tror att han kommer att få ett väldigt kyligt mottagande från kungafamiljen, säger Paul till brittiska medier.

– Han kommer bara för att dyka upp och han kommer för att hans pappa vill ha honom där.

Harry har väldigt tydligt tagit sin hustru Meghan Markles parti i konflikten med resten av kungafamiljen. Till Oprah Winfrey, som intervjuade prinsparet för två år sedan, sa Harry att han kände sig sviken av sin familj.

– Pappa slutade svara när jag ringde, sa Harry och la till att han kände medlidande med både pappa Charles och sin bror, prins William.

– De sitter fast i kungahuset och kommer inte i loss. Och jag känner stor medkänsla med dem för det.

"Min dörr är alltid öppen"

Meghan har bekräftat att hon inte kommer att närvara på kröningen, utan istället stanna hemma i Kalifornien med barnen Archie och Lilibet.

Annons

Harry sa i en intervju med ITV att han hoppades få tala ut med pappa Charles och William inför kröningen.

– Mycket kan hända mellan nu och då. Min dörr är alltid öppen. Bollen är på deras planhalva. Det är mycket som måste diskuteras och jag hoppas verkligen att de är villiga att sitta och prata om det, sa Harry.

Annons