Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så ska Victoria och Daniel fira kronprins Frederik på 50-årsdagen!

17 apr, 2018, 07:00 
Kronprinsessan Mary, kronprins Frederik och kronprinsessan Victoria i glammiga galaoutfits.
Kronprins Frederik fyller 50 år den 26 maj och firar i en hel vecka. Höjdpunkten blir den stora galamiddagen på Christiansborgs slott i Köpenhamn. Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kan se fram emot vårens glittrigaste kungliga party!
Annons

Maj blir en riktig kunglig festmånad! Först gifter sig prins Harry – och veckan efter bjuder den danska kungafamiljen in till vårens glittrigaste galamiddag. Kronprins Frederik är känd för sin pojkaktiga charm men lördagen den 26 maj fyller han faktiskt 50 år och firandet blir magnifikt.

Danska kronprinsparet Frederik och Mary

Frederik har valt att ha sin 50-årsfest på Christiansborgs slott i Köpenhamn och kronprinsessan Victoria och prins Daniel är självskrivna på den guldkantade gästlistan. Vi kommer att få se kungar, drottningar, prinsar och prinsessor från hela Europa.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kan se fram mot vårens glittrigaste party.
Victoria och Daniel kan se fram mot vårens glittrigaste party.

Firas på Amalienborgs slott

Redan klockan 12.00 på födelsedagen kommer födelsedagsbarnet dessutom ut på slottsbalkongen på Frederik VIII:s Palats på Amalienborgs slott tillsammans med Mary, barnen och mamma drottningen. Vill du fira kronprins Frederik på plats är detta bästa tillfället.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Danska kungahuset firar alltid med besked och festligheterna drar igång redan fem dagar före 50-årsdagen. Kronprins Frederik hyllas både med en egen löptävling, ett nytt paradporträtt och en elegant mingelmottagning ombord på danska kungafamiljens ståtliga skepp Dannebrog. Och kvällen efter 50-årsdagen är det en festkonsert till hans ära på Royal Arena i Köpenhamn.

Annons

Nya bilder

I väntan på allt detta bjuder det danska hovet redan nu på två nya foton av födelsedagsbarnet, ett i galauniform och ett i polotröja. De förmedlar en föraning av vad som väntar den dag han blir kung. Att det är ett tungt ansvar som vilar på hans axlar, det ser man på det stora allvaret i hans blick.

Danska kronprinsen Frederik
Kronprinsen Frederik

Här är hela festprogrammet:

Måndag 21 maj

Annons

Royal Run arrangeras till Frederiks ära i fem danska städer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense och Köpenhamn

Tisdag 22 maj

Mingelmottagning ombord på Kongeskibet Dannebrog.

Kongeskipet Dannebrog
Kongeskipet Dannebrog. Här blir det mingelmottagning.

Onsdag 23 maj

Kronprinsparet går ombord på Kongeskibet Dannebrog med destination Aarhus, där Frederik ska inviga det nya forskningscentret Crown Prince Frederik Center for Public Leadership.

Torsdag 24 maj

Mary och Frederik avtäcker hans nya paradporträtt på Frederiksborg Slot i Hilleröd och inviger sedan två nya utställningar, en om födelsedagsbarnet själv och en om kungliga porträtt.

Annons

Lördag 26 maj

Klockan 12.00 tar Frederik emot folkets jubel från slottsbalkongen på Amalienborg i Köpenhamn.

Och på kvällen är det stor galamiddag på Christiansborgs slott.

Söndag 27 maj

Frederik hyllas med den tv-sända showen ”Hele Danmark fejrer Kronprinsen” på Royal Arena i Köpenhamn.

Den stora galamiddagen äger rum på slottet Christiansborg
Köpenhamn laddar för kunglig festyra i slutet på maj. Den stora galamiddagen äger rum på slottet Christiansborg.

Foto: Kongehuset/Steen Evald, IBL, Stella Pictures

Annons