Så skapades furstinnan Charlenes tiara – se häftiga filmen!

furstinnan charlene
Miss inte denna unika film som visar på hur den magnifika tiara skapades - som nu glänser på furstinnan Charlenes huvud.
Annons

Den magnifika tiaran som vi sett furstinnan Charlene bära vid några tillfällen är en gåva från maken furst Albert. Tiara är designad av den ansedda juvelerarfirman Van Cleef & Arpels och är inspirerad av havets vågor. Något som verkligen passar Charlene som en gång var en OS-simmare av världsklass.

Annons

charlene omslag

Tiaran är skapad av 11 stora päronformade diamanter som är formade för att efterlikna vattendroppar, får vi lära oss i filmen som är gjort av juvelerarfirman. Sammantaget uppgår resten av diamanterna – som är fler än 850 – till över 44 karat. Safirerna som är i flera olika nyanser av blått, har sedan lagts till. Hela 359 stycken av dem, för att visa på olika säger av havet, från Sydafrika till Monaco och Medelhavet utanför.

charlene tiara

Vi har bland annat sett furstinnan bära halsbandet på några tjusiga baler men tiaran har man bara sett på ett tidningsomslag, som ni ser på faksimilen från Hola! här i artikeln.

I filmen här nedan får vi se hur det gått till att skapa det glittrande mästerverket.

Annons
" data-width="500">

Princess Charlene of Monaco Ocean Tiara

The wedding gift of Princess Charlene "The new Princess of Monaco" from her husband Prince Albert, designed by Van Cleef & Arpels inspired by The Ocean weaves to honor the Princess's background as Olympic swimmer.

Posted by Royal Story on Sunday, October 23, 2016

 

Läs mer här:

Charlene på spännade uppdrag i Sydafrika – utan maken Albert

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Annons

Laddar