Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så skyddar Daniel prins Oscar – beslutet för sonen: ”Stökigt”

20 mar, 2024, 08:00 
Så väljer prins Daniel att skydda prins Oscar.
Annons
Hur mycket vet du om prins Oscar?Brand logo
Hur mycket vet du om prins Oscar?

Prins Daniel försöker med all kraft vara en fantastisk förebild för sonen, prins Oscar. För varje dag som går tycks de även bli mer och mer lika, något som märks när de syns i offentligheten.

Att Oscar ser upp till sin pappa är tydligt. När båda medverkat vid offentliga tillställningar de senaste åren, har de dykt upp i matchande kostymer och visat prov på ett starkt far och son-band.

Daniel har även sett till att föra över sitt intresse för sport och rörelse på Oscar. Lillprinsen spelar fotboll, precis som pappa gjorde som liten grabb, och när Pep-dagen anordnas i Hagaparken springer Oscar alltid runt med ett leende på läpparna.

Prins Oscar på Pep-dagen
Prins Oscar har alltid ett leende på läpparna när han springer Prins Daniels lopp på Pep-dagen i Hagaparken,Karin Törnblom/TT

Oscars glädje fångas på bild

De brinner även för samma fotbollslag: AIK. Oscar har ärvt Daniels stora intresse för klubben och de har skymtats i publiken, klappat i takt, och gemensamt hurrat när det blivit mål.

Annons

För några veckor sedan var de på plats på Tele 2 Arena när AIK gjorde upp med Gefle i Svenska cupen. Det märktes då tydligt att Oscar var en väldigt engagerad supporter, som inte var rädd för att visa sina känslor.

En bild fick extra stor spridning. På bilden kunde man se hur Oscar log brett och höjde näven i luften – ett kvitto på att han uppskattade det som AIK gjorde på planen.

Så skyddar Daniel prins Oscar

Men det finns vissa matcher som Oscar får stå över. På söndagen spelade AIK semifinal mot Djurgården i Svenska Cupen och då saknades lillprinsen på läktaren.

Stockholmsderbyn är så kallade högriskmatcher och av säkerhetsskäl väljer många barnfamiljer att skippa den här typen av matcher, något som även Daniel verkar göra.

– Prins Daniel är van vid att ta med sig barnen på vardagliga utflykter och sportevenemang är han och Haga-syskonens bästa gren. I helgen vankades det hockeymatch mellan AIK och Mora och den kungliga familjen syntes på läktaren. Och valet av match gjorde Daniel med omsorg. Prinsen är en inbiten AIK:are och hade nog gärna sett derbyt, AIK-Djurgården, dagen efter Mora-mötet. Men derbyn tenderar att göra stan stökig och trots sina ständiga Säpo-följeslagare ville Daniel nog ta med barnen på en betydligt lugnare sammandrabbning, säger Svensk Damtidnings mångåriga reporter Ellen Myrgård Lindén.

Foto: TT/Twitter

Annons