Så skyddar Harry och Meghan sin lille Archie

Harry och Meghan gör allt för att skydda sin son.
Det finns en röd tråd som går genom Harry och Meghans alla dramatiska beslut de senaste året – de vill skydda sonen Archie till varje pris. I helgen stoppade de australiska myndigheter från att döpa ett flygplan efter Archie, eftersom de anser att han inte är en offentlig person.
Annons

Harry och Meghan har offrat så mycket för att skydda sin son. Alla de dramatiska förändringarna i deras liv det senaste året kan härledas till just den drivkraften.

Då de tog avstånd från brittiska hovet och flyttade utomlands var det med förhoppningen att kunna uppfostra Archie Mountbatten-Windsor i något som liknar vardagsliv.

Annons

Harry hoppas att Archie ska slippa det som han upplevde i sin barndom: ett tryck från brittiska medier som gick så långt att hans familj slogs i spillror.

Det senaste exemplet på detta kom i helgen, då den australiska tidningen Sunday Telegraph avslöjade att delstatsregeringen i New South Wales, delstaten där Sydney ligger, skrivit till Harry och Meghan för att be om lov att döpa ett flygplan efter Archie.

Annons

Flygplanet används av brandkåren för att bekämpa terrängbränderna och var ett viktigt redskap under vinterns eldkatastrof i landet. Delstatsregeringen kom att tänka på just Archie eftersom Meghan och Harry var i Australien då de meddelade att Meghan var gravid 2018.

Men det blev ett nej från Harry och Meghan.

Tack, men nej tack

De tackade för det “vänliga erbjudandet” men nobbade förslaget eftersom Archie “ännu inte tagit klivet in i det offentliga livet”.

Harry, Meghan och Archie har nyligen flyttat till Los Angeles där Meghans mamma redan bor.

Men coronavirusets framfart har satt ännu fler käppar i hjulen. Kalifornien är precis som många andra amerikanska delstater under strikta tillfälliga regler som begränsar möjligheten att umgås med andra människor och röra sig fritt. Guvernören Gavin Newsoms beslut påverkar ungefär 40 miljoner människor, inklusive de tre semi-kungliga nykomlingarna.

Annons

Meghan Markle kan endast kommunicera med sin mor via telefon och internet, trots att de nu bor så nära varandra.

– En av de stora anledningarna bakom beslutet att flytta till LA var att hon ville vara nära sin mamma. De har kommunicerat via Whatsapp och Facetime nästan varje dag, men de är så klart inte samma sak, säger en person nära paret till tidningen Express.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Så skyddar Harry och Meghan sin lille Archie”

  1. Anna-Lisa skriver: 13 april, 2020

    De vill skydda Archie till den grad att de döper sitt nya projekt
    till Archiewell. Hoho jaja.


  2. Birthe Vejrum skriver: 14 april, 2020

    Det er helt almindeligt at give sin virksomhed “navn” efter enten sig selv eller børn, hvis man har nogen. Har man flere børn så laver man en kombination af navnene. Eller simpelthen familiens efternavn. Det samme viser sig ved navngivning af fonde.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar