Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Så skyddas Madeleine av vännerna – hemliga överenskommelsen

24 jun, 2023, 11:00 

Prinsessan Madeleines väninnor har alla kommit överens om att följa dessa regler.

Annons
Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!Brand logo
Kungafamiljen bryter traditionen • Glädjebeskedet: Chris gör comeback • Sofia stjäl showen – 3 kungliga snackisar från vecka 25!

Prinsessan Madeleine är den personen i kungafamiljen som gärna håller sig långt borta från kameror, journalister och strålkastarljus.

Detta är något som hon själv berättade om i en intervju med Skavlan 2015.

– Jag tror att jag är ganska blyg och jag gillar inte att vara i händelsernas centrum. Men som officiell person så vet jag att jag måste hantera det här. Jag kämpar med det. Jag jobbar på det, sa hon då.

Prinsessan Madeleine vid firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Borgholms slottsruin på Öland 2022
Madeleine tycker inte om att stå i centrum.

Historikern och journalisten Herman Lindqvist har tidigare berättat i Svensk Dam Förklarar att detta är anledningen till att prinsessan under många år valde att bosätta sig utomlands.

Annons

– Madeleine är egendomlig på det viset att man tycker att hon är väldigt vacker, välutbildad, väldigt photogénique och så. Men hon har aldrig trivts i det ljuset, i kameraljuset. Eller att bli intervjuad av journalister. Hon har aldrig trivts där och hon har alltid försökt att hålla sig i bakgrunden, försvinna helt eller resa någonstans. Så hon trivs inte i den rollen, säger han.

Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills nya liv i Stockholm

Tidigare i år meddelade hovet att Madeleine och Chris trots allt bestämt sig för att flytta hem till Stockholm igen i augusti, för att barnen ska få en svensk uppväxt.

Något som kommer bli en stor utmaning för båda två, menar Herman Lindqvist.

– Det är en kolossal skillnad att bo på Hovstallet, med trånga gator runt omkring och ständig övervakning, och borta i Florida i solen och swimmingpoolen där man kan vara anonym. Här varje gång de ska visa sig kommer folk se det och ta bilder på henne, så hon vet att hon är otroligt bevakad, säger han till Svensk Dam och fortsätter:

Annons

– Ännu värre är det för Chris, för han trivs ju inte i det här hovlivet och hovvärlden. Han trivs inte alls med det. Att då tvingas in i det här lilla trånga Stockholm, med väder och vind, tror jag kommer sätta en enorm press på honom. Det ska bli intressant att se hur det går för honom.

Det blir ett annorlunda liv för Madeleine och Chris i Stockholm.

Så skyddas Madeleine av vännerna – hemliga överenskommelsen

Att Chris och Madeleine flyttar hem igen innebär givetvis en stor glädje för hela kungafamiljen – och även för prinsessans vänner.

Tjejgänget, som består av Louise "Lussan" Thott, Natalie Werner, Ellen Dinkelspiel, Sofi Fahrman och Katarina von Horn, har givetvis saknat Madeleine när hon bott i Florida.

Men nu kommer vännerna äntligen ha nära till varandra och kunna ses på spontana luncher igen – precis som gamla goda tider. Men några bilder från dessa möten kan vi inte förvänta oss att få ta del av på sociala medier.

Det tycks nämligen finnas en oskriven regel kring Madeleines vänner om att absolut inte publicera några bilder på prinsessan på Instagram. Alla väninnorna har dessutom stängda Instagramkonton – just för att värna om privatlivet.

Annons