Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemliga inblicken i kungafamiljens vardag på Solliden

17 jul, 2020, 19:00 
kronprinsessan prins daniel victoriadagen 2020
Det blir en semester hemma i sommar – och det gäller även för kungafamiljen! Det här gör de på svensk mark.
Annons

Videon kunde inte hittas

Det är mitt i semestertider och även om vi alla måste anpassa oss efter situationen finns det fortfarande gott om möjligheter för kungafamiljen att göra precis som vanligt! Det må vara svårt att ta sig till franska rivieran i år, men våra svenska kungligheter är redan proffs på “svemester”, och det kommer de utnyttja i år.

Hade det varit en vanlig sommar hade vi däremot nog fått se dem åka till Villa Mirage, den franska semesterbostaden vid rivieran, och då även ta sig ut med lyxbåten Polaris för en tur ute på havet. Båten är kungens ögonsten, och från den har han och Silvia setts bada och njuta av den finaste tiden på sommaren. Det blir det ju inget med i år, så kungen och Silvia var först med att ta sig till Öland, det självklara semesterparadiset för hela kungafamiljen, där de varje år samlas och umgås på vackra Solliden!

Kungaparet semestrar på Solliden

Kungen och drottningen vid Idéträdgårdstävlingen 2020 på Sollidens slott.
Kungen och Silvia ute i trädgården på Solliden!

Från att ha varit isolerade på Stenhammars slott under tiden coronapandemin har härjat i landet åkte de i början av juni till Gotland för att spendera sommaren på Solliden. Så smått började de bryta sin isolering, först med en trädgårdsutställning, sedan delade kungen ut pris för Årets Ölänning. De syntes inte till offentligt på Victoriakonserten, men Svensk Damtidning erfar att de har spenderat några härliga dagar med de barn och barnbarn som befinner sig på svensk mark, men såklart på avstånd.

Annons
Prins Carl Philips och prinsessan Sofias Ökenäs gård i Sörmland
Ökenäs gård, här spenderar Carl Philip, Sofia, Alexander och Gabriel härliga sommardagar!

Carl Philip var nästa på tur att ta med sig familjen och börja semestern. Han, Sofia, Alexander och Gabriel for till gården Ökenäs i Södermanland, en gård Carl Philip ärvde för drygt tio år sedan och sedan dess varsamt renoverat och förvandlat till ett idylliskt semesterparadis för både stora och små. De har kombinerat det med att gör härliga utflykter i trakterna omkring Nynäshamn och Trosa, vilket de postat om på sitt instagramkonto. Familjen gillar att vara aktiva, och hittills har de hunnit med både att cykla mountainbike och besöka naturreservat för picknick och utflykt.

Annons
Småprinsarna Alexander och Gabriel trivs ute på landet!

Nu befinner sig även Carl Philip och Sofia på Solliden, där de vanligtvis bor i kavaljershuset tillsammans med Chris och Madeleine, men i år får de huset för sig själva.

Kavaljershuset på Solliden.
Kavaljershuset på Solliden, här brukar Carl Philip och Madeleine med familjer bo när de är på sommarbesök.

Victoria och Daniel har semester i egna villa Skönvik

Victoriadagen 2020
Hela kronprinsessfamiljen i trädgården utanför slottet på Solliden!

Victoria och Daniel var de sista att lägga uppdragen åt sidan och ta sig till Öland för att semestra i den egna bostaden villa Skönvik på Solliden. De anlände redan förra veckan men med Victoriadagen avklarad har de genomfört det sista officiella uppdraget för sommaren och kan nu njuta av semestern fullt ut, och vad passar då bättre än att spendera tiden i villa Skönvik med att bada i poolen, svalka sig i skuggan av träden i trädgården, eller promenera den korta biten ner till Kalmarsund för ett dopp i Östersjön.

Annons
Villa Skönvik.
Villa Skönvik byggdes 2013, några år snare la de till en pool i anslutning till huset, vilken dröm för Estelle och Oscar!

Med stora delar av kungafamiljen samlade på samma ställe blir det nog en härlig sommar, där kusinerna kan leka med varandra och de vuxna umgås, om än på håll.

Videon kunde inte hittas

Foto: TT

Annons