Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så stöttas drottning Margrethe av kungaparet

13 feb, 2018, 16:43 
Margareta
Prins Henrik tillbringar just nu sin sista tid av livet i hemmet. Samtidigt finns den svenska kungafamiljen där för Margrethe, Frederik och Joachim under den tuffa tiden.
Annons

Prins Henriks tillstånd är fortfarande kritiskt. Han tillbringar nu sin sista tid i livet hemma. Och på avstånd finns den svenska kungafamiljen med sitt varma stöd.

– Deras kontakt är inget vi kommenterar i media, men den svenska kungafamiljen har nåtts av informationen om prins Henriks tillstånd och självklart har de kontakt med den danska kungafamiljen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

De danska och svenska kungafamiljerna står ytterst nära varandra. Kung Carl Gustaf och drottning Margrethe är ju släkt, kungens pappa och drottning Margrethes mamma var syskon. Dessutom har de lyckats få sina barn att komma nära varandra, närmare än många andra sysslingar. Kronprinsessparet Victoria och Daniel är väldigt nära vänner med kronprinsparet Frederik och Mary.

Foto Stella pictures

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons