Så tar Estelle sina steg mot att bli drottning

Så tar Estelle sina steg mot att bli drottning
På lördag fyller prinsessan Estelle sju år, men drottningskolan har redan börjat så smått, med mamma Victoria som lärare och morfar kungen som ”rektor”. Och vi får också följa med!
Annons

Swosch!

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Så tar Estelle sina steg mot att bli drottning”

 1. Cecilia skriver: 18 februari, 2019

  Finlands statsskick känns för mig mera mänskligt.


 2. Kajsa Nilsson skriver: 19 februari, 2019

  Förhoppningsvis så slipper Estelle bli drottning. Istället önskar vi henne ett bra liv långt borta från kameror och frågvisa journalister. Då kan hon själv välja utbildning och yrke. Och vi får äntligen ett demokratiskt statsskick med en VALD statschef, inte en som fötts in i rollen som enda merit.


 3. Bror skriver: 19 februari, 2019

  Det är riktigt rörande att se det förtroende som man i vida kretsar tillskriver det svenska demokratiska folkstyret. Som en fyrbåk står det där och leder allt det goda tryggt i hamn.
  Avskaffas bara det sista resterna av en antikverad kungamakt så fullkomnas demokratin nära nog per automatik. Tänk om det vore så enkelt!
  Minns Tyskland 1933! Det var Weimarrepubliken, med världens då mest utvecklade demokratiska konstitution, som “födde” Hitler. Systemet är inte säkrare idag.


 4. Karin Björkman skriver: 25 februari, 2019

  Vi har ju redan demokratisk vald regering så kungahuset har bara dekorativ uppgift, som gärna kunde avslutas när kungen är borta. Finns ingen anledning till att vi ska ha en hel släkt som egentligen inte gör någon nytta. Att sen folk röstar som de gör är ju en annan femma. Det gör ju kungahuset varken från eller till.


Annons

Laddar nästa artikel…