Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så tar Sofia efter Silvia

09 mar, 2017, 16:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Drottningen inspirerar Sofia.
Annons

Något som ligger drottning Silvia extremt nära hjärtat är frågor som rör demens och rätten till en värdig vård. 1996 blev hon en kunglig pionjär när hon startade stiftelsen Silviahemmet som sedan dess har utbildat tusentals Silviasystrar och Silviasjuksköterskor och till och med Silvialäkare med specialistkompetens inom demensvård.

Drottningen är extremt insatt i allmänna vårdfrågor och jobbar hårt för att synliggöra frågorna även utomlands. När hon nyligen var i Polen för att dela ut Queen Silvia Nursing Award förklarade hon sitt engagemang.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– I Sverige har vi ganska bra kunskap om demens och hur vi kan förmedla kunskapen. Det är jag väldigt glad och stolt över.

Och nu har kungafamiljen ytterligare en medlem som arbetar med frågan. Under torsdagen invigde prinsessan Sofia Nya Södertälje sjukhus och i sitt tal riktade hon sig till svensk vårdpersonal.

– Ni som arbetar i vården – ni gör storartade saker varje dag. Det kan vara en sjukdom som upptäcks i tid. En oro som stillas. Eller ett barn som föds, sa hon bland annat.

Ett av Sofias finaste uppdrag är som hedersordförande för Sofiahemmet.

– Som hedersordförande för Sophiahemmet har jag haft förmånen att få lära mig en hel del om den svenska sjukvården – både om dess snabba framsteg men också om dess utmaningar.

Vi vågar gissa att drottningen är stolt!

Foto: Stella Pictures.

Annons