Så tjuvstartade Sofia och Carl Philip dopfestligheterna - höll privat party för närmaste vännerna

Så tjuvstartade Sofia och Carl Philip dopfestligheterna - höll privat party för närmaste vännerna

I morgon döps prins Alexander på Drottningholm. Men Svensk Damtidning kan avslöja att det redan för tre veckor sedan hölls en privat sammankomst för de vänner som inte får plats i slottskyrkan.
Sofia-Carl-Philip-Ibl

I morgon döps prins Alexander i Drottningholms slottskyrka. Bland de inbjudna finns givetvis släkt, vänner och representanter från det officiella Sverige. Men Svensk Damtidning kan i veckans nummer avslöja att prins Carl Philip och Sofia redan tjuvstartat festligheterna för två och en halv vecka sedan.

– Det var ”det första dopet”. Inte direkt någon dopceremoni, men tanken var att vi, de närmaste vännerna, skulle hänga och fira Alexander under dagen. Alla kom med sina barn och det var jättetrevligt, berättar en av gästerna.

Den här privata tillställningen ägde rum lördagen den 20 augusti på Drottningholms slott och innehöll många skratt, en hel del presenter, 21 grader och sol, men framförallt en chans för prins Carl Philip och prinsessan Sofia att umgås med sina vänner och deras barn. Sofia var vackert klädd i en mönstrad klänning från Object, Carl Philip hade en vit skjorta med blåa detaljer och prins Alexander, huvudpersonen själv, var sött klädd i beige byxor och en vit kofta med träknappar.

Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Prins Alexander. Augusti 2016.

Samma dag som det privata doppartyt hölls på Drottningholm togs den här bilden av prinsfamiljen.

Varken kronprinsessan Victoria eller prinsessan Madeleine var där med sina familjer, men tanken var alltså att bjuda de som inte kunde bjudas till kyrkan nu på fredag. Den här typen av ”extradop” hör inte till vanligheterna i de kungliga kretsarna, men prinsessan Sofia och prins Carl Philip går som alltid sin egen väg. De är måna om sina vänner och ville ge även dem chansen

att fira lillprinsen.

Läs mer i veckans nummer av Svensk Damtidning som finns i butikerna nu!

Omslag37

Av: Anna von Koch/Frida Mrad

Foto: IBL, Kungahuset.se/Kate Gabor