Så tränar Daniel för att uppnå superkroppen

prins daniel supergymmet

Daniel lever som han lär och tillbringar mycket tid i hemmagymmet på Haga. Nya bilder på prinsen skvallrar dessutom om att han har börjat använda sig av en ny träningsmetod. Vi har talat med en personlig tränare som berättar mer.

Träning och hälsa är extremt viktigt för prins Daniel. Han har en bakgrund som personlig tränare, på lyxgymmet Master Training på Östermalm i Stockholm, och det var ju där han träffade sin älskade Victoria.

Nuförtiden har prinsen ett schema som slår de flestas. Med representationsmiddagar, på Kungliga slottet, och långa utlandsresor blir det inte mycket fritid men det betyder inte att han väljer bort träningen. Tvärtom! När kronprinsessparet väl är hemma på Haga är de flitiga användare av det välutrustade slottsgymmet.

Så har Daniel fått sin superkropp

När Daniel dök upp i Hagaparken häromveckan, i samband med Gen-Pep-dagen, visade han upp en otroligt vältränad kropp. Och det verkar som han numera fokuserar extra mycket på övningar som rör arm- och bröstmuskler – vilket vittnar om att nya träningsredskap har adderats till slottsgymmet.

prins daniel superkropp estelle

Många har uppmärksammat prins Daniels vältränade armar den senaste tiden.

Vi har pratat med Sandra Larsson som är personlig tränare på ett träningscenter i Djursholm, norr om Stockholm. Det här säger hon om Daniels nya superkropp och den träningsmetod som prinsens, troligen, använder sig av.

– Prins Daniel har troligtvis använt sig av fria vikter, som hantlar och skivstänger, och säkert en del övningar med bara sin kropp som vikt för att bygga sina armar och bröstmuskler.

Gymmet på Haga är heligt av flera anledningar. Det är där Victoria och Daniel hämtar kraft när den kungliga arbetsbördan frestar på eller när de behöver varva ner och tänka på annat efter en lång dag i konungens tjänst.

Men det är också ett viktigt rum för att det påminner dem om hur kärlekssagan en gång började. Och det var ju just bland de fria vikterna, skivstängerna och pilatesbollarna som deras vänskap utvecklade sig till kärlek när det begav sig.

Foto: TT