Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så väljer kungligheterna tiara till Nobel

10 dec, 2016, 12:00 
AvJohanna Lejon
Först till kvarn? Nix, det är betydligt mer finess bakom vem som bär vad. Det finns ju en viss rangordning även bland juveler och självfallet ska drottningen synas mest och ha det största diademet.
Annons
1993.
Nobelfesten 1993.

Silvia väljer ofta Drottning Sofias diadem och säg den kammarjungfru som inte undrat varför. Den här tunga briljanttiaran är nämligen inte ledad och därmed inte heller helt formbar efter drottningens hjässa. Hon har helt enkelt sådan tur att den passar hennes huvudform perfekt.

Till och med det Brasilianska diademet som ser så stort och tungt ut, är i själva verket ganska lättburet.

Prinsessan Madeleine har tidigare haft sitt privata diadem med briljanter, men förra Nobel (2015) överraskade hon med Akvamarindiademet. Just det har vi inte sett mycket av tidigare, och det kommer ursprungligen från hennes farfarsmor, kronprinsessan Margaretha.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ametistdiademet är en annan av Madeleines tiarafavoriter och här kan det faktiskt bli lite “catfight” mellan systrarna. Trots det har det inte plockats fram så mycket till Nobel, vilket kan bero på att den violetta färgen inte alltid matchar klänningen. Neutrala briljanter är ju lättare att bära. Men de andra delarna av ametistgarnityret har synts desto mer. Prinsessan Madeleine bar till exempel örhängena så sent som på Nobel 2014.

Av: Åsa Bönnelyche.

Foto: Ibl.

Annons