Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bildspel! Så var det förra gången Victoria besökte Japan

07 mar, 2017, 18:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Därför är kommande resan till Tokyo så speciell.
Annons
Victoria-japan.ib1

Under tisdagen meddelade hovet att kronprinsessan kommer att resa till Tokyo i april.

Japan är ett land som har en speciell plats i kronprinsessans hjärta. Det var hit hennes allra första utlandsresa på egen hand gick. Året var 2001 och kronprinsessan skulle fylla 24 år.

Fyra år senare återvände Victoria till Japan för att vara med vid. Vid det laget var frågan om kvinnlig tronföljd – Japan har det inte – en het potatis i landet och kronprinsessans besök bevakades av 70 japanska journalister.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Hon är så jordnära och naturlig. Och så är hon så klok. Jag tror att det är många unga kvinnor i Japan som ser upp till henne, sa en av reportrarna till Svensk Damtidning

Och i april återvänder alltså kronprinsessan till Japan. Under det fyra dagar långa besöket i Tokyo ska hon fördjupa sina kunskaper inom hållbarhetsfrågor och frågor som rör havet och fiske.

Victoria är en av 16 FN-ambassadörer som arbetar för att främja de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 och hon tar frågan på stort allvar. I måndags rivstartade hon arbetsåret med att invigningstala vid konferensen Baltic Sea Future, som handlade om samma frågor som hon nu ska fördjupa sig i under besöket i Tokyo.

Se bilderna från hennes allra första besök i bildspelet nedan!

Foto: IBL.

Annons