Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så var det när prins Daniel besökte Perslundaskolan

25 nov, 2016, 11:38 
Agneta Nisbeth
Prins Daniel
Prins Daniels tidigare skola har utsetts till en av landets bästa. Så här var det när Daniel reste hem till Ockelbo för att återinviga den.
Annons
Prins Daniel
Prins Daniel när han återinvigde Perslundaskolan i februari i år.

Ockelbo kommun rankas som en av landets bästa skolkommuner av Sveriges kommuner och landsting (SKL). I mätningen “Öppna jämförelser – Grundskolan 2016” konstaterar SKL även att Perslundaskolan har landets högsta sammanvägda betygsresultat.

Prins Daniel gick själv i Perslundaskolan och han var hedersgäst när den i februari i år återinvigdes efter en omfattande renovering.

– För alla oss som växt upp här i Ockelbo är Perslundaskolan en gemensam nämnare. Alla har gått här. Och alla vi som har gått här har haft drömmar. En del har varit storslagna, andra mer diffusa. En bra skola ger utrymme för drömmar och för drömmar att växa, sa prinsen i sitt invigningstal och fortsatte sedan:

Annons

– Här får man lära sig att den egna insatsen gör skillnad och att goda resultat kommer av hårt arbete.

Kronprinsessan, som var höggravid i februari, fick följa återinvigningen hemma från Stockholm. Men även hon har varit och besökt Perslundaskolan. I maj 2011 gjorde hon och Daniel ett tre dagar långt kommunbesök i Ockelbo och de passade givetvis på att åka förbi Perslundaskolan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria Prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under kommunbesöket i Ockelbo våren 2011.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons