Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så var Frederiks fest i natt • Tårarna • Kärlekstalet • Victorias klänning

27 maj, 2018, 07:58 
Marys kärlekstal. Frederiks tårar. Och hemligheten bakom kronprinsessan Victorias klänning. Där har ni tre av de absoluta höjdpunkterna från nattens kungliga fest i Köpenhamn!
Annons

Utåt sett så var det fullt galablås, med största möjliga kungliga elegans och danska hovets herrar i sina stiliga röda galauniformer.

Men samtidigt var kronprins Frederiks 50-årsmiddag både varm, spontan och glad. Orkestern spelade Champagnegalopp – men också Stevie Wonders Sir Duke. Och kronprinsessan Mary fick alla att fnissa när hon avslöjade Frederik som en ”medelålders man i lycra”. Och skojsuckade över att behöva se sin sportälskande man gå klädd i detta från topp till tå:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Älskling, det går ju bara inte! sa hon med ett skratt. Vi fick också veta att Frederik gärna drar samma skämt om och om igen. Och skrattar lika mycket – varje gång…

– Om en servitör frågar ”Are you finished?” kan man vara stensäker på att han svarar ”No, I’m Danish”!

Sedan berättade hon om det där nyåret när hon som hemlig kunglig flickvän kom till Danmark och fick se Frederik i full galauniform. Första tanken: Hjälp!

Annons

– Oj, han är nog inte i min liga…

Men hon berättade också om hur knäsvag han gjorde henne när de träffades. Och att han fortsatt att göra det ända sedan dess:

– When I look into your eyes, I see a new day rising.

– Min man! Til lykke. Jeg elsker dig.

Och så gav hon Frederik en kyss.

Inte konstigt att han var tvungen att ta fram näsduken och torka bort tårarna.

För det fanns allvar också. Mamma Margrethe, som förlorade sin Henrik för bara tre månader sedan, fick oss alla känna djupt med henne när hon sa:

– Vad jag önskar att Papa hade fått uppleva din 50-årsdag. Han hade varit lika stolt över dig som jag.

Kronprinsessan Victoria hade sin syssling prins Gustav till bordet. Det var dock många som saknade hans sambo Carina Axelsson. Att den spanska kungafamijen uteblev helt, pratades det också om, och om att det inte kom någon från det brittiska kungahuset. Dessutom stannade Monacos furstefamilj hemma. Allt av oklar anledning.

Annons

Rosa var kvällens färg, och vår Victoria fick de danska modeexperterna att gå i spinn med sin stora galaklänning från Camilla Thulin. Men den ruvade på en hemlighet, för sedan vi såg den förra gången på kungaparets Nobelmiddag i december hade den blivit omsydd och fått ärmar.

Kronprinsessparet av Sverige.
Kronprinsessparet av Sverige.

Någon undrade också var hon och prins Daniel bor i Köpenhamn och svaret är: Inte på hotell! Alla de kungliga hedersgästerna övernattar på slotten Amalienborg och Fredensborg.

En annan snackis var prins Joachims och grevinnan Alexandras 18-årige modell-son prins Nikolai. Han var yngst på festen i natt (18 år är den magiska gränsen) och han gjorde entré med en något nertonad variant av sitt modellrufs. Annars var det mycket minstrar och Mary-väninnor i vimlet, men Nikolai fick sällskap av sin syssling och kompis, kronprinsessan Marie-Chantals son Constantine-Alexios, 19. Och det var förstås extra kul för kronprinsessan Victoria som fick träffa sitt äldsta gudbarn!

Foto: IBL

Annons