Så värdefull är förlovningsringen på Beatrice finger

Så värdefull är förlovningsringen på Beatrice finger

Vad är prinsessan Beatrice förlovningsring värd? Här avslöjar vi alla detaljer om den glittrande kärlekssymbolen.

Det glittrar och glimrar på nyförlovade prinsessan Beatrice finger. Ringen har varit under lupp sedan nyheten kom att hon och Edoardo Mapelli Mozzi blivit fästmö och fästman.

edoardo-beatrice-insta

Prinsessan Beatrice skräddarsydda förlovningsring är en dröm av platina och diamant. Designern bakom mästerverket är brittiske juveleraren Shaun Leane och ringen sägs vara värd över en miljon svenska kronor. Det är en fusion av viktoriansk design och art deco.

 

Slående vacker ring

– Prinsessan Beatrice förlovningsring är slående vacker med en rund briljantslipad diamant, flankerad av fyra baguette-slipade diamanter, berättar London-juveleraren Susannah Lovis.

Magnifika juveler

– Förlovningsringen är även full av personliga och kärleksfulla symboler.

Beatrice ring är elegant och står i bjärt kontrast till prinsessan Eugenies skära”Lotusblomma”, en safir. Båda är magnifika. Eugenies är mer imponerande än Kates blå safir, enligt experterna. Kates ring var ursprungligen Dianas och kostade 1981 37 000 dollar.

Eugenie

Prinsessan Eugenies safirring är en av de mest ovanliga i världen. Eugenies man, Jack Brooksbank, designade ringen själv, sägs det. Inspiration fick han av den ring som prins Andrew gav Sarah Ferguson i mars 1986, som var gjord av en rubin och 10 diamanter.

Foto: TT