Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sådan är hon – doldisen Tatiana som knep prins Nikolaos hjärta

19 jan, 2010, 09:05 
Agneta Nisbeth
Annons

Prins Nikolaos och Tatiana Blatnik - ett av årets kungliga bröllopspar.
Prins Nikolaos och Tatiana Blatnik - ett av årets kungliga bröllopspar.

Det blir ett kungligt år i kärlekens tecken! Och ett av paren som hjälper till att förgylla året är prins Nikolaos och flickvännen Tatiana Blatnik. Både som brudpar och självskrivna gäster på de svenska prinsessornas bröllop.

Tatiana jobbar med Diane von Furstenberg.
Tatiana jobbar med Diane von Furstenberg.

Nyligen kunde vi berätta att grekiske prins Nikolaos, 40, förlovat sig med flickvännen Tatiana Blatnik, 29. Den romantiska förlovningen ägde rum strax före jul i Porto Heli i Grekland. Och bröllopet lär stå till sommaren.

Men vem är denna doldis Tatiana?

Hennes familjebakgrund är lite ”suddig”. Själv ger hon inga intervjuer som kan skingra dimmorna, men detta vet vi:

Annons

Blonda Tatiana Blatnik, är född i USA och dotter till Blanca Brillembourg, 55, som ömmar för vanvårdade djur och idogt samlar in pengar till Amaryllis Farm Equine Farm Rescue i New York, samma organisation som också Nikolaos exflickvän Hollywood-stjärnan Gwyneth Paltrow är djupt involverad i.

Mamman Blanca bor i New York men oftast i Madrid och Tatiana är en yngre kopia av henne, de är otroligt lika.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Miljonarv

Mångmiljonerna och charmen har Tatiana ärvt av sin far, ungerske affärsmannen Ladislav Blatnik som avled under mystiska omständigheter i Schweiz 1980, det talas om självmord. Tatianas föräldrar var aldrig gifta eftersom Ladislav redan hade två barn och det hela ansågs ”lite känsligt”…

Tatiana och hennes storbror Boris har studerat i JFK International School och vid Aiglon college i Villars. Mamma Blanca är nu omgift med den venezulanske affärsmannen Atillo Brillembourg. Tatiana lär älska landet.

Tatiana har studerat litteratur vid Georgetown universitetet i USA. Men nu ligger hon i hårdträning för att lära sig grekiska.

Tatiana arbetar just nu som festfixare i London för modedesignern Diane von Furstenberg. Hon och Nikolaos träffades via gemensamma vänner 2003 i Gstaad i Schweiz och bor sedan tre år i en paradvåning i Chelsea i London.

Av Marianne Rolfstadius

Foto: IBL

Annons