Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sågar hovets förklaring om Madeleine och Chris: ”Stämmer ju inte”

28 jun, 2023, 14:10 

Kungaexperten Herman Lindqvist kommenterar prinsessan Madeleines och Chris O'Neills ändrade flyttplaner.

Annons

Tidigare i år meddelade hovet att prinsessan Madeleine med familj flyttar hem till Sverige. Huset i Florida låg ute till försäljning och förhoppningen var att ha familjen på plats i augusti.

Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!Brand logo
Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!

Men någon flytt till Sverige blir det inte. Hovets informationschef Margareta Thorgren säger till Expressen att flytten skjutits upp till 2024, men det är oklart varför flytten dröjer.

– Anledningen är varken ett migrationsärende, husförsäljningen, eller någonting sådant. Det är helt enkelt att tiden för familjen med allt som en flytt innebär, den har varit lite för kort.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har bestämt sig för att skjuta på flytten till Sverige.

Herman Lindqvist: ”Stämmer ju inte”

Men experterna köper inte förklaringen rakt av. Historiken och kungaexperten Herman Lindqvist tror att det mycket väl kan vara så att flytten dröjer på grund av migrationsansökan och husförsäljning.

– Man kan ju inte veta vad orsaken är, men jag har ju läst hovets förklaring och de säger att det inte handlar om migration eller villaförsäljning. Men det stämmer ju inte heller, de sa det här officiellt för första gången i början på februari och då måste man ju ha planerat flytten ganska länge innan man gått ut med det.

Annons

– De har haft långt över ett halvår på sig och det är inte kort tid för en familj som vill flytta. Det ligger nog något privat bakom som vi inte känner till, säger Herman Lindqvist till Svensk Damtidning.

Herman Lindqvist
Herman Lindqvist tror inte på hovets förklaring till flytten.

Johan T Lindwall: ”Upplevde det som jobbigt”

Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall har hela tiden sagt att Chris O'Neill kommer att få det tufft i Sverige, eftersom han inte gillar den uppmärksamhet som följer med kungafamiljen nära.

Annons

– När Madeleine och Chris från början flyttade till USA var det för att få ett mycket mer anonymt liv än hemma i Stockholm. Både Madeleine och Chris upplevde det som jobbigt varje gång de rörde sig hemma på Östermalm och i princip alla vände sig om och tittade med stora ögon.I Florida slapp de det, säger han.

Herman Lindqvist vill dock inte spekulera i vad beslutet grundar sig i, men han är övertygad om att de bestämde sig i samband med nuvarande Sverigebesök.

– Helt klart, det tror jag.

Prinsessan Madeleine med familj
Prinsessan Madeleine med familj stannar i USA.

Foto: TT

Annons