Sagosessan dumpade prinsen och blev glad grevinna – nu firar hon 50 år!

Sagosessan dumpade prinsen och blev glad grevinna – nu firar hon 50 år!
Annons

Alexandra-2

Smart, snygg och självständig – Alexandra har alltid gått sin egen väg. Nu fyller hon 50 år.

I dag firar grevinnan Alexandra 50 år. Här är historien om prinsessan som dumpade sin prins – men behöll kungariket. Vissa sade att hon var för tuff för prins Joachim och kanske hade de rätt.

Alexandra-fredensborg

– Jag är en människa som bestämmer över mig själv. Jag är min egen. Så sade prinsessan Alexandra innan hon gifte sig. Det blev ett vinterbröllop den 18 november 1995.

Alex

Alexandra såg förväntansfull ut i sin magnifika bröllopsklänning. Inför giftermålet sade hon sig vara glad över att bli ”prinsessa och husmor på Schackenborgs Slot”.

alexandra

Alexandra-32Prinsessan Alexandra blev omedelbart omåttligt populär i sitt nya hemland. Känd för sin eleganta stil och sitt välgörenhetsarbete kallades hon snart för Nordens prinsessan Diana.

Lärde sig danska blixtsnabbt

Hennes modersmål är engelska och tyska, och hennes flytande tyska hjälpte henne säkerligen att snabbt lära sig danska. Efter bara ett par år talade hon danska flytande, nästan helt utan brytning vilket om möjligt gjorde henne än populärare hos den danska befolkningen.

Schackenborg-

Men det lugna lantlivet på Schackenborgs slott tråkade ut den energiska citybönan från myllrande metropolen Hong Kong.

Framgångsrik

Alexandra var smart (kan sex språk flytande), välutbildad (har pluggat ekonomi i Wien och London) och framgångsrik (har varit börsmäklare och arbetade som avdelningschef på en fondkommissionärsfirma i Hong-Kong när hon träffade prins Joachim).

Alexandra-Joachim

Prinsarna Nikolai kom till världen i augusti 1999 och prins Felix 22 juli 2002.

Alex

Alexnadra I dag bor de varannan vecka (lite mer hos sin mamma) eftersom Alexandra och Joachim gick skilda vägar.

Ville inte förändras

–Jag kommer aldrig att förändra mig som person, sade prinsessan Alexandra i en intervju. Hon gick från karriärsinriktad finanschef ena dagen till glad husmor den andra. Men det blev svårt för Alexandra att byta roll.

Kände mig som fem år

Hon berättade i en intervju:
– Mitt liv vändes upp och ner när jag kom till Danmark för tio år sedan. Från en dag till en annan förlovade jag mig, gifte mig, vande mig vid att vara en offentlig person och fick en rad andra omtumlande plikter. Jag kände ingen. Det var som att bli fem år igen, allting var jag tvungen att lära mig från start.

Ingen riktig vän

En prinsessa i ett främmande land. Utan någon att anförtro sig åt. Utan en enda riktig vän.

alexandra-ao

Sårbar är ett ord hon använder om sig själv på den här tiden. Och att den nya miljön var ”skrämmande”.

Joachim roade sig i Köpenhamn

Den begåvade, kvicktänkta karriärskvinnan trivdes inte att bo så långt ut på den danska landsbygden utan folkliv och fart och fläkt. Och speciellt inte när maken roade sig i Köpenhamn…Krisen var ett faktum.

Gifte om sig

I september 2004 hade paret separerat och ansökte om skilsmässa, vilken gick igenom i april 2005.

Alexandra med exmake prins Joachim 1998.

Alexandra med exmake prins Joachim 1998.

Sedan paret skildes tituleras hon “Hennes Excellens Alexandra Christina, grevinna av Frederiksborg”. Alexandra är idag gift för andra gången med Martin Jørgensen (född 1978) den 3 mars 2007.

alexandra-13

Hon valde sin egen väg. Prinsessan valde skilsmässa.

Alexandra med sina söner och make på väg till skolan.

Alexandra med sina söner och make på väg till skolan.

Alexandra valde kärleken till en ny dansk man, Martin Jørgensen, som är en ömsint bonusfar till prins Joachims och Alexandras två söner.

Marie-

Vid 50 har Alexandra en kärleksfullfamilj och har en mycket bra relation till sin exprins och även hans nya hustru prinsessan Marie.

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL, Stella Pictures

Annons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen såg kronan när hon föddes den där sommarmorgonen för 40 år sedan.

Marie-

 

Men den fanns där. Fråga vilken dansk som helst.

 

 

Mark-Lewengood

Alexandra

 

 

Countess Alexandra of Denmark, Mark Levengood

Operakällaren Trophy in favor of UNICEF, Stockholm 2012-09-03

Operakällan Trophy, Wermdö GC, Värmdölandet, Stockholm , September 2012

Angelique Kidjo och fd prinsessan Alexandra av Danmark

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

52 kommentarer till “Sagosessan dumpade prinsen och blev glad grevinna – nu firar hon 50 år!”

 1. royal skriver: 30 juni, 2014

  Imponerande CV kom igen Daniel och Sofia bättre sent än aldrig. Ni får ta distansexamen.


 2. Eva H. skriver: 30 juni, 2014

  Ooops! Lösögonfransen har lossnat, glömde man att det finns något som heter fotoshop? Iaf GRATTIS på 50-årsdagen, din bästa tid är nu. Du är nog också ett bevis på att prinsar inte ska gifta sig med alltför duktiga och självständiga kvinnor.


 3. lisa larsson skriver: 30 juni, 2014

  Inte min favorit ! Det är något ???? med henne som inte är äkta.


 4. Malene A skriver: 30 juni, 2014

  Helt ubegribelig at SD vedbliver at fortælle løgn på løgn!
  1. Det var Alexandra, der roade sig i København med elskeren Martin helt tilbage fra 1999 !
  2. Joachim opholdt sig mest af tiden på Schackenborg sammen med Nikolai, han passede sit arbejde og Nikolai gik i den lokale børnehave! Og I hvis I vil skrive om Joachims barbesøg efter motorløbet, så fandt det sted i Silkeborg (Jylland) EFTER separationen i 2004! Sandheden interesserer jer ikke, forstår jeg!
  Gudskelov hun ER fortid i kongehuset. Og hun lærte ikke dansk hurtigere end Mary og Marie, men fordi prins Henrik ikke kunne tale meget dansk de første år i Danmark, så synes alle at det var snabt! Det er faktisk ret ubehageligt, som dansk hele tiden at læse løgne om medlemmer af mit kongehus fra én bestemt journalist!


 5. allegra skriver: 30 juni, 2014

  Alexandras intelligens och oräddhet har verkligen prövats genom åren. Att de båda sönerna fick växa upp hos henne är ett diplomatiskt mästerstycke. Tvivlar inte en sekund på hennes säkra och skickliga
  manövrering bland alla blindskären för rätta lösningarna för alla parter. Och som hon lyckats!
  Varmt grattis på födelsedagen!


 6. Thor skriver: 30 juni, 2014

  Ja, tillykke til Alexandra.

  Lad os nøjes med at konstatere at hun og Joachim begge virker lykkelige sammen med deres nuværende partnere.
  Og at deres sønner ser ud til at være glade og harmoniske drenge.

  Jeg tror ikke man kan forvente ret meget mere af livet.


 7. Kristine, Oslo skriver: 30 juni, 2014

  Et kroneksempel på hvordan det kan gå når golddiggers klarer å åle seg inn i et kongehus. Man kan leve på glamour-sosialbridrag resten av livet. Til syvende og sist er det danske skattebetalere som betaler gildet, selv om noen dansker sier at Joachim betaler det av egen lomme, og at han selv må leve som en fattig. Men det er vel slik i Danmark som i Norge at kongehuset krever stadig påplussinger fra statsbudsjettet.


 8. Olga skriver: 30 juni, 2014

  Till # 3 , Malene A – Bästa grannen, tack för upplysningen och bli inte ledsen att SD skrev så…vi fått ju alldeles egen * goldd-er * och visst måste SD skriva att A. genom *välgörenhetsarbete * blev Nordens prinsessan Diana och den självständiga…att hon lever fortfarande på de danska skattebetalarna / före detta manen ska ju inte pratas högt om.

  Jag är inte ensam i landet att gilla det danska kungahuset och känna respekt till dessa medlemmar) …och svenska kungafamiljen blev tyvärr ointressant för mig efter den senaste…


 9. ingalisa skriver: 30 juni, 2014

  #2 T.ex. ögonfransarna!


 10. annastj skriver: 30 juni, 2014

  Flera år innan skilsmässan 2004 skrevs det spaltmetrar över prins Joachims hårda festande i Köpenhamn medan Alexandra satt hemma med barnen på Schackenborg. Säkert lätt att bli förälskad i Martin Jorgensen, som hon lärt känna i samband med en dokumentärfilm för Unicef ett år tidigare. Sista droppen för äktenskapet blev skandalen 2004 mellan prins Joachim och Anja Nielsen, då17 år.

  http://www.expressen.se/nyheter/otrohet-och-alkohol-knackte-aktenskapet/

  http://www.expressen.se/nyheter/nakenmodell-avslojar-sitt-mote-med-prins-joachim/


 11. Anitra skriver: 30 juni, 2014

  Jag tror att ytterst få gifter sig av beräkning. Kärlek kan ta slut, även i kungliga kretsar och det är säkert en lika stor sorg för dem som för oss vanliga medborgare. De ser ut att klara sitt, genom sönerna, delade familjeliv med den äran. Sluta att gnälla om skattepengar, gissar att varje dansk bidrar med högst en tia per år till kungahuset.


 12. Nelle skriver: 30 juni, 2014

  Malene A.
  Det er lige pressis sådan det forholder,sig Alexandra er en falsk og beregnende person.Hun har fremstået i pressen som den perfekte mor,og udtalte at hendes mand og familie betød at for hende.Denne udtalelse kom hun med få måneder før seperationen.
  Da hun forsvandt stod Joachim tilbage med børnene og hendes gamle forældre .Da børnrne flyttede til Kbh.blev Alexandras forældre boende hos Joachim kvit og frit i 4 år,Joachim har aldrig bedt dem om at flytte,de valgte selv at flytte da Joachim og Marie skulle giftes.Jeg kan huske hvordan Alexandras mor alene måtte knogle med bagage og en syg mand i Kastrup,hvor var Alexandra?Hun der vil fremstå som en person der er så familieorionteret kunne vel været der for at hjælpe dem.


 13. Linnea skriver: 30 juni, 2014

  Mins den vackra och lyckliga Alexandra när hon gifte sig med Prinsen.Särskillt minns jag henne när hon trådde brudvalsen med Joachim. Men livet är sådant att ibland håller inte kärleken den gnags sönder av olikheter och två människors olika behov.Kanske krockade två helt olika kulturer och kastade omkull den samhörighet de en gång ägt.
  Hon är så vacker i dag Alexandra och utstrålar mognad och harmoni.
  Så kan det gå.Många gratulationer på födelsedagen!


 14. Birthe Vejrum skriver: 30 juni, 2014

  # 3 Malene A – nu skal du lige tænke dig lidt om, inden du kommer med løse påstande. I 1999 var Alexandra gravid med Nikolai, som blev født 28. august det år.
  Første møde med Martin skete ved en fotografering på Schackenborg Slot i november, hvor Alexandra strålende i moderstolthed slog benene væk under Martin, som udbrød "…hende ta’r jeg"! Hvortil hans far sagde " Nej, hende holder du fingrene fra"! Oplysningen kommer fra Martins far.
  Nu var der jo også barnepiger på Schackenborg + Alexandras forældre. Alexandra og Joachim tilrettelagde deres repræsentative således, at de som oftest var i København i Weekenderne og resten af tiden i Møgeltønder.
  Hvornår Alexandra rent faktisk hoppede i kanen med Martin, ved kun de to. Men det var ikke Martin hun kyssede på i lufthavnen i London.


 15. Birthe Vejrum skriver: 30 juni, 2014

  Der skulle stå – deres repræsentative opgaver – således at…..


 16. My skriver: 30 juni, 2014

  Tacka vet jag Marie, vilken fantastiskt representant för kungahuset.


 17. Lissie skriver: 30 juni, 2014

  HISTORIEN KAN UPPREPAS !!!
  Det finns gold-diggers överallt !
  Vänta bara !


 18. Lissie skriver: 30 juni, 2014

  #3 Malene A. Jag förstår att du blir sårad av att läsa SD’s lögner om ditt Kungahus i Danmark. Du har helt rätt i allt du beskriver, som lögner. Jag har följt Danska Kungahuset mycket mer än vårt Svenska, eftersom jag bor i Malmö, och känner stor samhörighet med er danskar. Räkna med att mycket du läser i SD är rena lögner. Sensationslystnad. Gamla bilder, låtsas vara färska osv. Oseriöst. Efter min prenumerations avslut blir det inte mer SD för min del.


 19. LB skriver: 30 juni, 2014

  Hon är så snygg och så modig, tycker jag.


 20. Marita Sandberg skriver: 30 juni, 2014

  Jag tror att Martin är prins Felix biologiska pappa… Det har aldrig skrivits något om det men dom är otroligt lika! Kanske därför att dom inte skaffat sig något gemensamt barn. Dom har ju redan ett gemensamt barn…:


 21. KatarinaSweden skriver: 1 juli, 2014

  #2 Lisa Larsson
  den känsan har jag också alltid haft. Jag har aldrig gillat den här kvinnan.
  #3 Malene A
  du har helt rätt, det var ju Alexanda som festade!
  #6 Kristine, Oslo
  En "gold digger" är vad hon är.


 22. Karin skriver: 1 juli, 2014

  Flott, sterk og vakker 50-åring!


 23. Norskinnen skriver: 1 juli, 2014

  #1 Det funket bra for kong Harald da. (det å gifte seg med en selvstendig og dyktig kvinne)


 24. Anna skriver: 1 juli, 2014

  3#

  Förstår dig! Vi i Sverige har naturligtvis inte samma insikt i det hela som ni i Danmark.

  Tack för bakgrundsinformationen!

  6#

  Jag förstår inte hur en frånskild person i kungahuset kan bli försörjd resten av livet?! Jag menar, föräldrar är skyldiga att underhålla sina barn tills de blir myndiga eller, om de går i skolan, tills de gått ut gymnasiet. Ingen förälder är skyldig att betala ekonomiskt understöd till sina vuxna barn hela livet. Varför skulle Alexandra, som är frisk, välutbildad och talar sex språk flytande (enl SD) inte kunna försörja sig själv, utan behöva bli försörjd av sin ex-make resten av livet?!


 25. Marie skriver: 1 juli, 2014

  Märkligt att man skriver så mycket om hur bra och förtjusande hon är. Men sen är det sådant hyss hyss om att Felix är Martins son.


 26. Humaniora skriver: 1 juli, 2014

  Har lite svårt för denna typ av kvinnor som Alexandra verkar representera…."golddiggers"…som då de haft ett förhållande med
  en välsituerad man med högstatus…per automatik bemöts ss en
  "bättre dam" med respekt och anseende……oavsett vad verkligheten och sanningen än säger !!


 27. bollanSvenskdamtidning skriver: 1 juli, 2014

  Konstgjort alltihop,visar t.o.m. att lösögonfransen är lös,,,verkar inte vara en ärlig människa,bara plastik,fy !!


 28. Kristine, Oslo skriver: 1 juli, 2014

  Hadde hun hatt noen verdighet, så hadde hun skaffet seg et arbeide. Da hadde hun fått min og mange andres fulle respekt.

  Nå er hun de facto en dagdriver i luksusklassen, finansiert over det danske statsbudsjettet.


 29. Antonia skriver: 1 juli, 2014

  Om någon är golddigger i danska kungafamiljen så är det Marie.
  Den som roade sig i Köpenhamn och på andra ställen var Joakim. Till och med när Alexandra skulle till sjukhuset för att föda Felix var han ute och roade sig och hon fick sätta sig i bilen och med värkar köra själv till sjukhuset.

  Dessutom var det Joakim som träffade Marie långt innan Alexandra träffade Martin.

  Joakim är känd för att dumpa flickvän,fru mm när han träffar ny som han förälskar sig i. Han dumpade sin förra flickvän per telefon när han träffade Alexandra.

  Men det var inte Marie han förälskade sig i utan Mary. Men Mary ville inte ha honom så han fick nöja sig med substitutet Marie.
  Hon gjorde allt för att efterlikna Mary i början.
  Det var riktigt patetiskt att se Joakim tråna efter Mary när de råkade vara vid samma tillställning.
  Vid tiden när Joakim dumpade Alexandra var hon väldigt sjuk med två små barn.
  Martin tog bara tillfället i akt att hjälpa henne och sedan vet alla hur det gick. De gifte sig.
  Marie däremot berättade vitt och brett för varenda journalist som ville lyssna hur kär hon var i Joakim.
  Joakim kommer förmodligen att hålla sig i skinnet nu så länge drottningen är vid livet sedan sitter nog även Marie ganska löst också. Detta är hon väldigt medveten om och ler och tiger.


 30. Hm skriver: 1 juli, 2014

  # 19 Felix liknar Joachim och Nikolai liknar Alexandra. Jochim och Martin är dessutom ganska lika varandra. Dumt att sprida rykten om saker som du inte veta något om!


 31. Annette skriver: 1 juli, 2014

  Kongehuset har her til formiddag udsendt en pressemeddelelse om, at Marie og Joachim fraflytter Schackenborg, der fremover skal være en fond. Parret flytter til København sammen med Henrik og Athena.
  Vel ikke den store overraskelse for folk med lidt økonomisk indsigt.
  Det måtte ske, Alexandra fik halvdelen af slottets ejendomsværdi og Joachim lånte for at hun kunne få sin andel … og sad tilbage med en kæmpelånegæld udover at have frasolgt Schackenborg Kro.
  Hun kom med ingenting, men skred med halvdelen, sådan opfører kun en golddigger sig IMO!


 32. Linnea skriver: 1 juli, 2014

  25. Humaniora. Får jag bara fråga" Har Du hela sanningen och hur det var i verkligheten"? Ja då är Du rätt domare att döma.
  24. Marie Är Du helt säker på din sak? Har du sett vittnesunderskrifter på det du försäkrar? Ja då har du rätten att skriva om detta! Men hur det än är med sakernas tillstånd vem kastar första stenen?


 33. Irena skriver: 1 juli, 2014

  # 28 Antonia: BRA story, ligger mycket sanning i den. Dock gillar jag även lilla söta Marie, så jag hoppas att din slutkläm INTE slår in, utan att de kommit att älska varandra på riktigt, till slut! Han behöver henne.
  Men Alexandra har varit en long time superstar på min royala stjärnhimmel, och det är hon fortfarande.


 34. Eva Hammar skriver: 1 juli, 2014

  28 Antonia

  Det du skriver stämmer inte värst bra!


 35. Birthe Vejrum skriver: 1 juli, 2014

  # 19 Marita Sandberg – du kan ikke følge særligt godt med i de forskellige ting. Du kan blive en hel del klogere på faderskab ved at læse en anden tråd: " Se interview med grevinnan Alexandra", # 17.

  # 24 Marie – det kan du også!


 36. Birthe Vejrum skriver: 1 juli, 2014

  # 28 Antona – Marie kommer fra en særdeles velstående/rig fransk familie.
  Ellers – hvilke historie du hitter på!


 37. Margueritesvenskdam.se skriver: 1 juli, 2014

  30. Dette har jeg ikke hört endnu, men skrämmende at det kan gå således. Kan ikke förstå at de ikke ved ingåendet av äkteskabet (Joachim och Alexandra) skrev på en ägtepagt! Idag er alt muligt, selv for de kongelige!

  Og enhver ordentlig opdraget kvinde, med bara den mindste sans for retfärdighed, havde sagt nej tak og nöjet sig med mindre. Hovedsagen er jo at hon klarar sig og har en nogenlunde god ekonomi, og at den tidligere äktemand ikke må gå fra "hus og hjem". At hon ikke skammer sig!


 38. Eva skriver: 1 juli, 2014

  Tur att nån vet hur allt ligger till!!!


 39. Pallesen skriver: 1 juli, 2014

  For svenskerne og her på Svensk Damtidning har hun jo altid været "sagopsessan", også efter separationen. Men hun blev uvenner med sin far Richard Manley, som blev dybt chokeret, da det gik op for ham, hvad Alexandra stillede af økonomiske krav ved skilsmissen og de var ikke på talefod, men blev "forsonet" på hans dødsleje, det sidste ifølge Alexandra selv, men holdt tæt med årsagen til uvenskabet.
  Joachim skal være glad for Maries kærlighed og støtte. Hun var rig og økonomisk uafhængig, da hun giftede dig … i dag er hun nok mest rig på erfaring !!!
  Marie får som den eneste i kongefamilien ingen apanage, Alexandra får 1/2 af Joachims apanage resten af livet!


 40. Mette skriver: 1 juli, 2014

  # 28 Antonia
  Håber du har nydt at lægge så mange fantasihistorier ud på SD-webben! 🙁
  Det må være noget du finder på.
  Du kan i hvert fald ikke have læst nogen steder, at Joachim var ude at roade sig i København, for den samlede danske presse vidste og kan dokumentere, at Joachim og Nikolai befandt sig sammen med regentparret og den øvrige familie på Gråsten slot og han kørte derfra !
  Det er notorisk løgn stortset hvert et ord du skrive, det virker sygeligt!
  Alexandra indledte sit forhold til Martin flere år før Felix blev født; Martins far har faktisk sagt, at han sagde til Martin, at det var en håbløs affære for Alexandra var gift og en skilsmisse var umulig! Hele din kommentar oser langt væk af, at du ikke kan lide Marie og Joachim, så modbydelig/løgnagtigt du er!
  Det er ikke kun "skvalder", men ren og skær ondskab fra din side!
  Jeg håber, jeg får lov at udtrykke min mening, når du har fået din igennem granskningen. Jeg står inde for hvert for hvert ord i den.


 41. Hansen skriver: 2 juli, 2014

  Måske havde det været bedre, hvis man ikke havde påtvunget Joachim et landbrug og en landbrugsuddannelse, men ladet ham selv bestemme sin uddannelse. Dog synes jeg, det var rigtigt tænkt af Regentparret, at Joachim skulle have noget, han kunne leve af. Det bliver mere og mere vigtigt, synes jeg, at de kongelige børn, som IKKE skal være regent, bør have en uddannelse, der sætter dem i stand til at forsørge sig selv. Det er nok indlysende mht Joachims børn, der formentlig ikke vil få penge fra staten – men måske knap så indlysende, når det gælder prins Christians tre søskende… Jeg synes helt personligt, at tiden er ved at løbe fra at have alle regentens børn på finansloven… Evt. kan de få et tilskud i det omfang de udfører officielle opgaver for kongehuset. Time will tell.


 42. Kristine, Oslo skriver: 2 juli, 2014

  Antonia

  Ettersom du skriver på svensk, antar jeg at du er svensk. Hvorledes har du fått så mye inside information om forholdene i det danske kongehuset?

  Jeg har ingen aning om hvem som var utro mot hvem og på hvilket tidspunkt. Jeg kommenterer derfor bare det som er offentlig kjent. F eks at Alexandra ikke arbeider, men lever på bidrag. At Sofia Hellqvist har en bakgrunn som "glamourmodell" etc.


 43. Kristine, Oslo skriver: 2 juli, 2014

  # 31 Hansen

  Det er jeg enig i. Tidene skifter, til og med i et så konservativt kongehus som det engelske. Charles har fortalt sin bror Andrew at han må sørge for at døtrene får en utdannelse. De kan ikke regne med å leve av den kongelige apanasjen når han blir konge. Det er bare Andrew som er så snobbete at hans barn skal ha prinsessetitler, både Anne og Edward kjører en helt annen stil.

  Til slutt er det bare det svenske kongehuset som kommer til å ha en "himmelsk hærskare" av kongeligheter som skal forsørges av staten.


 44. Marianne skriver: 13 juli, 2014

  Jag tycker skilsmässan var tragisk!


 45. emma_h skriver: 14 juli, 2014

  kristine oslo
  …då enbart prinsars döttrar KAN bli prinsessor MEDFÖTT kan du KNAPPAST jämföra med Pr Anne som tillhör FEMALE lineage inom tronföljden – följdaktligen kunde ZARA+PETER maximalt kunnat bli ranglösa LORD o LADY i titelväg så varför ha dem som jämförelse ex överhuvudtaget???? mkt stor skillnad
  Edward tackade nej till att bli DUKE vilket garanterat barnen sagda prins/esstitlar annars – vad spelar det för roll egentligen båda barn kommer att gifta sig m individer av folket ändå… vilket leder till namnbyte o tappad titel då iallafall för dottern- likaså är As barn prinsessor tills de gifter sig med nytt namn + lägre rang
  Vad du menar med "sörja för utbildning" är oklart men det behöver A inte stå för själv garanterat likt för övriga barnbarn


 46. Rubin skriver: 14 juli, 2014

  Hende og ægtemand nr. 2’s luksusliv har jeg ingen lyst til at være med til at finansiere, ikke pga en nogle sølle skattekroner, men af princip … og det er der tusindvis af danskere, der i weekenden har givet udtryk for, at de heller ikke har! Der har i weekenden været en heftig debat på BT’s facebookside om man som Dansk Folkepartis Søren Espersen synes, det er okay, hun får livsvarig apanage, Det er der IKKE mange som synes !!! Til sammenligning får statsminister Helle Thorning-Schmidt 1, 4 mil. kr. årligt mod Alexandras 2, 1 mil. kr. i apanage.
  Helt urimeligt, hun har INGEN officielle pligter, projektionerne er i private organisationer, desuden har Joachim sørget for hende og prinserne ved de mange millioner + villaen til dengang 7, 5 mil.( vurdering i 2013 14 mil.), derudover betaler han ca. 600.000 kr i børnebidrag, netop fordi de skal have en passende opvækst.
  Jeg synes golddigger er den rette titel til hende!


 47. mary k skriver: 14 juli, 2014

  # 2 Eva H: Hvorfor skal ikke prinser gifte seg med dyktige og selvstendige kvinner? Jovisst! Men da må prinsene og kongehusene være såpass voksne at de behandler de inngifte menn og kvinner med respekt for deres kompetanse og potensiale – og gir de den støtte og hjelp de trenger for å være i meningsfull aktivitet – også etter ekteskapsinngåelsen! De inngifte har i dag egne erfaringer og kunnskaper de vil ta med seg – og som er dumt å skrote/kaste over bord – folkelig kunnskap som kongehusene i dag så sårt trenger – hvis de ønsker å overleve. Det nytter ikke kun å holde seg til gammeldags ettikette og gamle slottregler/-rutiner. Det må tas hensyn til de nyankomne og deres familier også, hvis ekteskapene mellom selvstendige, inngifte skal holde. Det er jo mye å lære av Alexandra, som kom alene til fremmed land, uten en eneste venn i nærheten og en svigerfamilie hun ikke kunne gå til. Nei, dronning Margrethe skal ikke beskyldes å være den store Matriarken, bortsett fra under billedseansen en gang i året. Det ser ut til at prins Henrik er mer ute med barnebarna enn Margrethe, iaf ser det slik ut i danske Billedbladet, som vel er godt nok informert. Og det ble vel heller aldri noe nært svigerdatter-svigermor-forhold mellom Alexandra og Margrethe. Hun tok en voksen avgjørelse når hun skiltes – fra et liv hun ikke ønsket – selv om det var et gyllent bur!


 48. mary k skriver: 14 juli, 2014

  # 10 annastj:
  Takk for dokumentasjonen! Og linkene! det er jo ikke tatt ut av løse luften at Joacim festet i årevis i København – før skilsmissen! Mens den ensomme Alexandra satt alene på landet! Helt riktig å forlate en alkohol-misbrukende og utro ektemann!


 49. mary k skriver: 14 juli, 2014

  # 10 Anitra:
  Enig med deg! Det er en litt for stor munnfull å godta at Alexandra var golddigger i starten! De fleste gifter seg av kjærlighet. Å gjøre Alexandra til syndebukk for Joacims dårlige vandel og handel over lang tid virker på meg rett så enøyd! Selvfølgelig skulle A ha kompensasjon for de årene hun ble revet bort fra egen karriere, røtter og venner. Er det virkelig noen som mener at hun bare skulle forlate slottet med 2 tomme hender? Skam på dere! Etter alle ekteskap skal det deles. Og at A da fikk en god kompensasjon er vel ikke tilfeldig! Noe for tort og svie og alle andre tap i livet i det gylne buret……kongefamilien hadde ganske sikkert behov for en taus A etter skilsmissen!


 50. mary k skriver: 14 juli, 2014

  # 8 Olga:
  Jeg tror det er mer shit-digging her på siden – enn at Alexandra er golddigger! Hun forlot sin karriere sin kultur, sin identitet, venner og familie. For hva? Et ensomt, gyllent bur i Møgeltønder – i et fremmed land, uten familie, venner eller støtte fra egen svigerfamilie og med en ektemann som avisene dokumenterte i årevis før skilsmissen – i alko-rus – festende med all slags modeller – og unge damer! En av de avslørte mye mer enn godt var for den ensomme A – og som gjorde ende på ekteskapet – takket være at hun fant trøst i en mer ryddig fyr – og dermed følte at hun fikk en hun kunne stole på! Kompensasjonen kom jo etterpå – etter skilsmisse-oppgjøret – hun kunne ikke i starten vite hva hun skulle få av penger/verdier – hun valgte Martin uansett!


 51. Helle skriver: 15 augusti, 2014

  # 50 mary k
  Indtil jeg læste dine kommentarer ovenfor, og det gør jeg først i dag, synes jeg, der har været var en stor del sandhed i meget af det du. har skrevet , og det er jo nærmest blevet til en halv kilometer, men her overgår din livlige fantasi langt din troværdighed og synke så dybt og tilmed kalde det dokumenteret, af hvem … mary k ???
  Joachim festede først EFTER separationen og altså EFTER Alexandra var flyttet til København med børnene og IKKE i København, men i Jylland og det var kun kun, når han havde kørt motorløb der. Alexandra havde et intimt forhold til Martin flere år før hun og Joachim blev separeret og det var hende, der opholdt sig mest i København, hvad de fleste danskere også erkender i dag, men løgnen har det jo ofte med at overleve den sandhed, som kommer frem!


 52. Helle skriver: 15 augusti, 2014

  forsættelse
  # 47, 48, 49, 50 mary k
  Hvilken interesse, agenda, har du i at fortælle løgne om Joachim – og dronning Margrehe, hun tog sig meget af Alexandra, det samme gjorde dronning Ingrid og hendes forældre blev hentet til Danmark.
  Da hendes far fandt ud af, hvordan hun havde opført sig overfor Joachim, slog han hånden af hende og først på hans dødsleje, blev de forsonet ! Det forklarer nok bedre end noget, hvad der er sandhed og hvad der er løgn !!!! Du er godt nok strid !
  # 28 Antonia
  Hvis du ligesom mary k vil fortælle om personer i mit kongehus, så hold jer til fakta! Jeg er ligeså fortørnet over at læse løgne, som jeg kan se flere andre danskere ovenfor også er!


Annons

Laddar