Sån är han – egentligen: Möt den privata sidan av Chris

Han har kallats kungafamiljens bäst bevarade hemlighet, och kallar sig själv för en ”social kameleont”. Här är 15 saker som ger en helt ny bild av Chris O’Neill!

1. Han har försökt. Men han lyckas inte sluta röka.

2. Han är pappan som inte kan säga nej: ”Jag är nog dessvärre den som får vara bad cop. Leonore vet precis vem hon ska gå och fråga när hon vill ha någonting…” säger prinsessan Madeleine.

3. Han är noga med att påpeka att han försöker att vara en närvarande far. Och när prinsessan Leonore tappade sin gosekanin gick han runt i regnet i två timmar och letade.

4. Han läser hellre än sträcktittar på tv-serier, två-tre böcker i veckan och både fiktion och fackböcker parallellt.

5. Han ÄLSKAR musik och lyssnar jämt, både i bilen och hemma och har berättat att han surfar runt på Spotify och Soundcloud. Och så gör han spellistor, den med bröllopsmusiken är den mest berömda. Och här är favoriterna:

– Rock’n’roll. Gärna akustisk. Simple Minds, Eric Clapton. Men dansmusik också. En skön remix sitter aldrig fel.

Chris O'Neill.

Jeans och sneakers. Detta är hans lediga look.

6. Han älskar fotboll och håller benhårt på Chelsea.

7. Han går upp först av alla i familjen, för att få lite ensamtid. Sen gör han frukost till barnen – varje morgon.

8. Han är son till finansmannen Paul O’Neill och societetslejonet Eva Maria O’Neill. Och han har en klassisk internationell internatskolebakgrund i Schweiz.

Känslosam – och katolik: Chris O’Neill bakom fasaden

9. Han är hypokondriker och har stenkoll på alla barnsjukdomar som kan lura bakom hörnet: ”Chris har nog spreadsheets över alla olika slags sjukdomar som finns, haha…” avslöjade prinsessan Madeleine i intervjun i Mama.

10. Som tonåring sommarjobbade han med att skura toaletter, fast inte var som helst utan i sin pappas anläggning i Florida. Och när han inte gjorde det så tvättade han golfbilar och hade trädgårdsmästarjobb.

11. Han har lite problem med sin nationella identitet: ”Jag är uppvuxen i London med två föräldrar som båda var från andra länder, och har därför aldrig betraktat mig själv som britt. Jag känner mig heller inte som en amerikan, och inte heller som en tysk. Jag håller på England i fotbolls-VM, dock, och det är förstås det viktigaste. Men nej, jag har ingen tydlig identitet i termer av nationalitet” berättade han i en av sina få intervjuer, i magasinet King.

Chris O'Neill i smoking.

Med fötterna stadigt i den brittisk-amerikanska societeten.

12. Han är den i kungafamiljen som har svårast för journalister.

13. Han är en känslomänniska.

Kärleksbilden på Chris O'Neill och prinsessan Madeleine från bröllopet 2013.

Bröllopet 2013. Chris släppte fram känslorna – och golvade alla.

14. Han är bäst i familjen på att laga mat. Och verkar köra på less is more: hans specialitet i köket är spaghetti aglio e olio. Det vill säga spagetti med vitlök och olivolja.

15. Sist men inte minst: Han är extremt stilsäker. Och prinsessan Madeleines bästa smakråd när det gäller kläder. Och visste du att han är katolik?

Foto: TT.