Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen bakom bilderna på Victoria – för en dold kamp

01 jun, 2023, 21:45 
Bakom bilderna döljer sig något tungt.
Annons

Hur är det egentligen att vara kronprinsessa? Ja, det är en fråga som bara en person kan svara på, i alla fall i Sverige. Kronprinsessan Victoria har ett alldeles särskilt livsöde, som tar henne över land och rike, och ett liv många bara kan drömma om.

Men det finns en baksida.

Här stjäl Victoria showen • Bilden avslöjar: Därför saknas Daniel • Chris till norska jättefesten – 3 kungliga snackisar från vecka 21!Brand logo
Här stjäl Victoria showen • Bilden avslöjar: Därför saknas Daniel • Chris till norska jättefesten – 3 kungliga snackisar från vecka 21!

Kronprinsessan Victoria hyllas av folket

Ända sedan Victoria var ett litet barn, stod det klart att hennes öde var något alldeles särskilt. Man har hela tiden i åtanke att hon en dag kommer bli Sveriges drottning, och det är en livslång uppgift att förbereda sig för.

Visst har hon lyckats. I opinionsundersökningar utnämns hon i princip alltid som den mest omtyckta medlemmen i kungafamiljen, och dessutom är det många som gärna vill se henne som statschef.

Annons

Så vad är det som gör Victoria så speciell? Hon hyllas ofta för sin förmåga att kunna möta folk, hennes ödmjukhet och vänlighet.

Kronprinsessan Victoria är helt enkelt ett fullblodsproffs.

Kronprinsessan Victoria bredvid prins Daniel som skakar hand med en kvinna
Victoria besitter en unik förmåga att se människor.

Kronprinsessan Victorias dolda kamp – egna orden

Det är givetvis alla tusentals resor och möten som gjort Victoria till den hon är idag, och hon ser ut att stortrivas ute på kungliga uppdrag – vad det än gäller, lyssnar hon med stort intresse. Så har det varit ända sedan hon var liten.

– Mina vänner brukade alltid säga att de tyckte synd om mig när jag inte kunde hänga med dem ut och ha kul utan var tvungen att närvara vid någon middag och sitta bredvid någon ”tråkig” gammal gubbe, ska Victoria i sina unga dagar enligt Aftonbladet.

Kronprinsessan Victoria håller tal på sin 18 års dag
Kronprinsessan Victoria håller tal i och med sin 18 års dag, 1995.

För visst kan det bli tufft. I en intervju med Svensk Damtidning från 2002, fick kronprinsessan frågan om hon någonsin känt att "det här klarar jag inte av, jag vill inte vara kronprinsessa". Hon gav ett ärligt svar:

– Ja, det har jag. Det är många jobbiga situationer man hamnar i, men jag måste gå igenom dem. Alla hamnar i svåra situationer, men om jag backar, vem ska göra den biten då? Alla har sitt ansvar inom sitt yrke och i sin familj.

Foto: TT

Annons