Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen bakom bilderna på Victoria och faster Christina – därför tog känslorna över

01 okt, 2023, 07:00 
Prinsessan Christina och kronprinsessan Victoria delade en fin stund.
Annons

Fredagen bjöd på en underbar kunglig överraskning: prinsessan Christina dök upp på jobb med kungen och kronprinsessan!

Den yngsta Hagasessan ville följa med till Östasiatiska museet, där det lyssnades till ett seminarium. Och bilderna från dagen är starka, och fulla av känslor. Det här är varför.

Bilderna avslöjar: Madeleine & Chris har lämnat Sverige • Nya beskedet om Mette-Marits sjukdom • Småprinsarnas favorit på Villa Solbacken – 3 kungliga snackisar från vecka 39!Brand logo
Bilderna avslöjar: Madeleine & Chris har lämnat Sverige • Nya beskedet om Mette-Marits sjukdom • Småprinsarnas favorit på Villa Solbacken – 3 kungliga snackisar från vecka 39!

Sanningen om kronprinsessan Victorias och prinsessan Christinas relation

Ja, på fotona när Victoria kliver ut ur bilen och möter sin faster Christina går värmen nästan igenom rutan. Victoria fullständigt lyser av lycka, och höll sig nära prinsessan Christina.

Annons
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Christina och kungen
Triss i kungligt!

Anledningen bakom det är inte konstigt. Victoria och Christina har alltid, under alla år, haft en alldeles särskild relation. Christina är den enda av Hagasessorna, och Victorias fyra fastrar som bor i Stockholm. I henne hittar hon alltid stöd och visdom, de delar ju något så unikt som att växa upp inför hela svenska folket.

Dessutom är Christina den av Hagasessorna som står sin bror kungen lite extra nära. Från prins till kung, har storasyster Christina alltid funnits där.

Annons

Även drottning Silvia har vittnat om det unika bandet. Hon har flera gånger berättat om hur betydelsefullt det var att hon kunde ringa Christina när hon körde fast, när det gällde frågor om barnen.

Prinsessan Christinas starka ord till Victoria

Prinsessan Christina är också den av Hagasessorna som oftast dyker upp på olika tillställningar ihop med kungen eller Victoria. Givetvis handlar det om att hon är den som bor nära familjen, men också det speciella bandet. Vem kan ha glömt när Christina delade ut priset Årets kvinna 2021, och det gick till Victoria?

Annons

– Att det är just du Victoria som får priset. Min brorsdotter, som jag har stor respekt för och som jag verkligen tror kommer att inte bara representera Sverige – utan representera hela det unga, blivande, framtida Sverige på ett alldeles utmärkt sätt, sa Christina till en märkbart tagen Victoria då.

Prinsessan Christina tilldelar ett pris till kronprinsessan Victoria
Rörande scener.

– Jag är bara en gammal faster, men jag ser på kronprinsessan med glädje varenda dag och jag känner stor stolthet.

Under fredagens seminarium var ämnet Gustaf VI Adolf och arkeologin, alltså kungen och Christinas farfar. Tänk vad värdefullt att kunna ta del av en sådan resa i tiden!

Foto: TT

Annons