Sanningen bakom nya bilden: Därför satt norska prinsessan i rullstol

14 maj, 2022, 09:05 

Anledningen till att den norska prinsessan plötsligt satt i rullstol.

Annons

Den norska kungafamiljen ligger vår kungafamilj varmt om hjärtat. Senast förra veckan var kronprinsparet Mette-Marit och Haakon på besök hos sina (nästan) svenska motsvarigheter Victoria och Daniel!

När den norska kungafamiljen bjöd in till middag på slottet var det många som höjde på ögonbrynen och blev oroliga. På bilden som laddades upp från kvällen satt den norska prinsessan Astrid plötsligt i rullstol.

Omtalade giftemålet

Prinsessan Astrid är syster till kung Harald, och den 90-åriga järnladyn dyker då och då upp i olika kungliga sammanhang. Av förklarliga skäl inte lika ofta som tidigare, men när vi väl ser henne på bild ser hon alltjämt pigg och glad ut!

Och prinsessans kungliga liv har inte varit helt fritt från kontroverser. År 1961 fann hon kärleken i Johan Martin Ferner, och prinsessan gifte sig. Härligt med kärlek, kan man tänka, men det var många som tyckte annat. Eftersom Johan Martin Ferner varit gift en gång tidigare, ansågs det inte särskilt lämpligt i kungliga kretsar.

Annons

Men kärleken väger som bekant tyngst, och paret levde lyckliga ända tills Johan tyvärr avled 2015.

Beskedet från norska hovet

I torsdags dök Astrid upp på tillställning igen! Det var den norska kungafamiljen som hade bjudit in till finmiddag på Slottet, och på gästlistan stod 86 stycken OS- och Paralympics-idrottare.

Värdar för kvällen var kung Harald, drottning Sonja, kronprinsessan Mette-Marit, kronprins Haakon, och såklart prinsessan Astrid. Men som Astrid dök upp var vi inte riktigt vana att se henne. Hon satt nämligen i rullstol.

Anledningen bakom det har norska Se oh Hør tagit reda på, och det är lugnande men tråkiga besked.

"Prinsessan Astrid bröt lårbenet tidigare i vinter och håller på att träna" berättade Sven Gj. Gjeruldsen, assisterande kommunikationschef på det norska hovet.

Bläddra i bildspelet, med den lilla pilen till höger, för att se bilden.

Så imponerande av prinsessan att dyka upp ändå, och vi önskar henne en snabb tillfriskning!

Foto: TT

Annons