Sanningen bakom nya bilden på Silvia – som hovet vill dölja

Patrik ÷sterberg/TT
Drottning Silvia tvingas ändra sig helt för att dölja detaljen i bilden.

Under onsdagen fick vi se drottning Silvia igen när hon invigde den digitala konferensen Allergilyftet, som ordnas för att belysa de problem som personer som lider av allergier kan drabbas av.

Men något var klart annorlunda med drottningen, och det har att göra med den olycka hon råkade ut för i mitten av februari, som resulterade i en fraktur i handleden som var så pass allvarlig att hon tvingades till operation.

I videon från konferensen är det tydligt att drottningen i allra högsta grad är påverkad av sin skada, då hon genomgående i videon hade den ena armen dold under sin poncho, medan den andra som vanligt vilade på bordet framför henne. Gipset gick det inte att få en skymt av, heller inte om drottningen har armen i mitella eller ej.

I övrigt såg drottning Silvia lite extra lyxig ut, med stylad frisyr och bärandes lyxiga accessoarer så som ett pärlhalsband med matchande örhängen samt en stor brosch.

Som beskyddare av Astma- och allergiförbundet är hälsan för personer i den gruppen en väldigt viktig fråga för drottning Silvia.

”Mina damer och herrar. Vården är till för patienterna. Därför behövs deras kunskaper och erfarenheter för att den ska kunna utvecklas. Mot den bakgrunden är det glädjande att Astma- och allergiförbundet arrangerar denna konferens, där patienter, forskare, vårdpersonal och beslutsfattare kan mötas och lära av varandra.” sa hon i sitt tal.