Sanningen bakom Sofias frånvaro på galamiddagen – därför fick Carl Philip gå ensam

Prinsessan Sofias frånvaro under galakvällen på slottet

Feststämning på slottet och den första kungliga galamiddagen på två år. Men Sofia missade den pampiga banketten. Nu vet vi varför!

SE FILMEN! Kungafamiljen på galamiddag – första gången på över två år
Slå på ljud

Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier, 65, och hans fru Elke Büdenbender, 59, är i Sverige för ett tre dagar långt statsbesök. Vistelsen i Stockholm började med ett högtidligt mottagande på Arlanda där Victoria och Daniel mötte presidentparet, med fanfarer och röd matta. Dagen avslutades sedan med en ännu pampigare bankett på Kungliga slottet, där kungaparet stod som värdar.

LÄS MER: Så gästerna på kungens galamiddag – första på två år!

Kronprinsessan Victoria hade sin farmors briljanter i håret, drottningen strålade i en grön favoritklänning från den tyska designern Georg & Arend och de kungliga herrarna var stiliga i frack – men prinsessan Sofia syntes inte till. Carl Philip dök istället upp ensam, bredvid Victoria och Daniel.

– Prinsessan är hemma med barnen, berättade Johan Tegel vid hovets informationsavdelning för Svensk Damtidning under kvällen.

Victoria och Daniel på galamiddag

Ingen Sofia på kungliga galamiddagen på slottet.

Anders Wiklund/TT

Nu kan vi dessutom berätta fler detaljer om läget hemma på Villa Solbacken. De tre prinsarna, Alexander, Gabriel och Julian, är nämligen inte helt krya.

– Så här års är det förkylningstider. Barnen var rätt förkylda och prins Julian är ju väldigt ung och med anledning av det valde prinsessan Sofia att stanna hemma, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

LÄS MER: Prins Daniels oväntade koppling till tyska presidentfrun

Foto: TT