Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen bakom Sofias nya klänning – nu uppmärksammas den utomlands

28 sep, 2022, 09:00 

Gårdagens klädval uppmärksammas!

Annons
Här dyker Victoria och Daniel upp hand i hand – se bilderna!Brand logo
Här dyker Victoria och Daniel upp hand i hand – se bilderna!

Gårdagen var en riktig festdag för våra kungligheter. Traditionsenligt var det dags för riksmötet öppnande, ett högtidligt skeende där kungen var dagens huvudperson.

Strax efter klockan 14 förklarade han mötet öppnat, och på kvällen var det dags att svarva om igen. Då var det dags för Riksdagens festföreställning på Konserthuset – och Sofia stal showen!

Alla på plats – utom Madeleine

Det var en nästintill fullskalig kungafamilj som anlände till Storkyrkan igår strax efter lunch för en gudstjänst innan öppnandet i Riksdagen. Kungaparet, kronprinsessparet och prinsparet var alla på plats den viktiga dagen.

Den enda prinsessan som inte var på plats var Madeleine med sin Chris O'Neill, som av förklarliga skäl inte tog sig från Florida för att medverka. Men kungen var på plats, och det är ju det kanske viktigaste. Att öppna riksmötet är en av gans viktigaste konstitutionella uppgifter.

Klädkoden för öppnandet är även den sprungen ur tung tradition. Det ska bäras svart och vitt, och prinsessorna och drottningen såg strålande vackra ut när de anlände den smått mulna septemberdagen.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Riksmötets öppnande
Ett vackert prinspar!

Sanningen bakom klänningen

Kvällen fortsatte att vandra i historians fotspår, då det var dags för festföreställning för att fira öppnandet av Riksdagen och det nya arbetsåret. Firandet ägde rum i Konserthuset på Hötorget i Stockholm, och samma kungliga uppställning som var på plats i Storkyrkan hade satt på sig festkläderna för att avnjuta härlig musik. Alla utom Silvia.

Annons

”Lätt förkylning. Därför valde drottningen att avstå konserten. Det handlar om respekt för andra inbjudna gäster”, skrev hovets informationschef Margareta Thorgren i ett sms till Svensk Dam om drottningens frånvaro.

Ja, tyvärr blev Silvia snuvad på festen. Men kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia dök båda upp i vackra klänningar och såg vackra ut som vanligt!

Sofias lyxiga svarta klänning har uppmärksammats på den utländska modebloggen Ufo No More, både på deras sajt och Twitter. Där avslöjar de att klänningen kommer från svenska märket Tiger, och den går loss för cirka 1 250 kronor. Vilken succé-klänning!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Vilken klänning!

Foto: TT

Annons