Sanningen: Därför hämnades Madeleine på adelsmannen

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine bemötte Alex Schulman med iskyla under mötet på Franska rivieran. Nu kan Svensk Damtidning berätta bakgrunden till konflikten.
Annons

I podcasten Alex & Sigge berättade Alex Schulman för några veckor sedan om ett kungligt möte i Saint-Tropez. Det hela utspelade sig i somras, på en exklusiv restaurang på Franska rivieran. Alex Schulman och podcastkollegan Sigge Eklund var på plats med sina fruar, Amanda Schulman och Malin Eklund, samt ett annat sällskap: Lina Tham von Heidenstam och maken Petter von Heidenstam.

Annons
Annons

På restaurangen var också prinsessan Madeleine. Eftersom prinsessan umgåtts i kretsen kring Amanda Schulman (Ellen Dinkelspiel är både prinsessans bästis, samt Amandas bästis. Madeleine är även nära vän med Amandas väninna Lina Tham von Heidenstam), föll det sig helt naturligt att Madeleine gick fram till sällskapet för att hälsa och småprata lite.

Annons
Annons
Alex och Sigge
Alexander Schulman och Sigge Eklund.
Annons

Sigge berättar om mötet i podcastavsnittet Min sanning. Det visar sig att hela situationen blev allt annat än en lättsam historia.

– Mig känner hon väl inte igen, men mellan dig och henne var det frostigt. Hon tittade inte åt ditt håll. Då insåg jag att det har nått henne att det har sagts kritiska saker om hovet – i den här podden, säger han till Alex Schulman.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

My loved ones

Ett inlägg delat av Amanda Schulman (@mandyschulman) 26 Jun 2019 kl. 11:34 PDT

Prinsessan Madeleine bemötte alltså adelsmannen Schulman med iskyla. Alex Schulman kan förstå det, säger han i podden.

– Vi har ju drivit med kungen i sju års tid, regelbundet, slår han fast.

Ellen Dinkelspiel och Amanda Schulman
Ellen Dinkelspiel och Amanda Schulman.
Ellen Dinkelspiel och prinsessan Madeleine
Ellen Dinkelspiel och prinsessan Madeleine på Madeleines och Chris bröllopsfest, Drottningholm 2013.

Alex Schulmans attack på Chris O’Neill

Svensk Damtidning erfar dock att det inte är skämten om kungen som upprört prinsessan Madeleine mest. Det som gjort henne upprörd på allvar är attacken på Chris O’Neill, prinsessans make.

I januari 2013 ombads Alex Schulman spå och tycka till om året 2013 i en artikel i Aftonbladet, där han då var en uppskattad och hyllad profil. En av frågorna som ställdes till Alex Schulman var en om prinsessan Madeleines förlovning (Madeleine och Chris förlovade sig i oktober 2012, reds. anm.). Närmare bestämt denna:

”Håller prinsessan Madeleines förlovning?”

Chris O
Chris O’Neill på Victoriadagen 2019.

Schulmans svar kan lätt uppfattas som hårt. Han svarade:

– Nej. Eller: jag hoppas inte det. Han verkar så osympatisk, den där sprätten. Hon är ju prinsessa, varför kan hon inte bli ihop med en riktig prins. Det vore festligt.

I samma mening lyckades alltså Alex kalla den då blivande prinsessmaken, Chris, för sprätt samt döma ut parets förlovning.

Att prinsessan Madeleine markerade mot Alex Schulman under semestern på Rivieran har med andra ord med Chris att göra. För prinsessan Madeleine föll det sig givetvis naturligt att ta makens parti och tydligt förmedla sin ståndpunkt.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Sanningen: Därför hämnades Madeleine på adelsmannen”

 1. josefin skriver: 15 september, 2019

  Deb Schulmanska adelsätten: https://sv.wikipedia.org/wiki/Schulman


  1. Bror skriver: 16 september, 2019

   Tack Josefin!
   Korrigerar härmed mina tidigare lämnade uppgifter om Alex Schulmans pappas släktmässiga bakgrund. Enligt redovisade källor tillhör han den tidigare balt-tyska adelsätten (von) Schulman och ingenting annat.
   Den judiska släkten Schulman är således oskyldig!
   När jag ändå är i farten.
   För tydlighets skull, Alex Schulmans mormor är född von Euler. Morfadern misstänker jag att dottersonen helst ser att vi förbigår med tystnad.
   Än i dag kan nog ljud som påminner om gnisslet från “elektriska stolen”, på sin väg ner från övre våningen med den hemske, få unge Schulmans nackhår att i fasa ställa sig på ända.


 2. konsttanten skriver: 15 september, 2019

  Personer med nedsatt självkänsla, negativiserar lätt andra personer av samma kön…….man gör bort sig!


 3. charlotte skriver: 15 september, 2019

  Madeleine agerade exakt rätt mot den mannen.


 4. En finne igen! skriver: 16 september, 2019

  “Adelsman”?
  Här i Finland betyder adelskapet ingenting, så det var gynnsamt för A.Schulman att pappan hans emigrerade till Sverige, där det ännu är lönsamt att “driva med kungen” i åratal. I Finland skulle han vara tvungen att plädera mycket tungare saker än flina åt kungafamiljen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar