Sanningen: Därför hämnades Madeleine på adelsmannen

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine bemötte Alex Schulman med iskyla under mötet på Franska rivieran. Nu kan Svensk Damtidning berätta bakgrunden till konflikten.

I podcasten Alex & Sigge berättade Alex Schulman för några veckor sedan om ett kungligt möte i Saint-Tropez. Det hela utspelade sig i somras, på en exklusiv restaurang på Franska rivieran. Alex Schulman och podcastkollegan Sigge Eklund var på plats med sina fruar, Amanda Schulman och Malin Eklund, samt ett annat sällskap: Lina Tham von Heidenstam och maken Petter von Heidenstam.

På restaurangen var också prinsessan Madeleine. Eftersom prinsessan umgåtts i kretsen kring Amanda Schulman (Ellen Dinkelspiel är både prinsessans bästis, samt Amandas bästis. Madeleine är även nära vän med Amandas väninna Lina Tham von Heidenstam), föll det sig helt naturligt att Madeleine gick fram till sällskapet för att hälsa och småprata lite.

Alex och Sigge

Alexander Schulman och Sigge Eklund.

Sigge berättar om mötet i podcastavsnittet Min sanning. Det visar sig att hela situationen blev allt annat än en lättsam historia.

– Mig känner hon väl inte igen, men mellan dig och henne var det frostigt. Hon tittade inte åt ditt håll. Då insåg jag att det har nått henne att det har sagts kritiska saker om hovet – i den här podden, säger han till Alex Schulman.

Prinsessan Madeleine bemötte alltså adelsmannen Schulman med iskyla. Alex Schulman kan förstå det, säger han i podden.

– Vi har ju drivit med kungen i sju års tid, regelbundet, slår han fast.

Ellen Dinkelspiel och Amanda Schulman

Ellen Dinkelspiel och Amanda Schulman.

Ellen Dinkelspiel och prinsessan Madeleine

Ellen Dinkelspiel och prinsessan Madeleine på Madeleines och Chris bröllopsfest, Drottningholm 2013.

Alex Schulmans attack på Chris O’Neill

Svensk Damtidning erfar dock att det inte är skämten om kungen som upprört prinsessan Madeleine mest. Det som gjort henne upprörd på allvar är attacken på Chris O’Neill, prinsessans make.

I januari 2013 ombads Alex Schulman spå och tycka till om året 2013 i en artikel i Aftonbladet, där han då var en uppskattad och hyllad profil. En av frågorna som ställdes till Alex Schulman var en om prinsessan Madeleines förlovning (Madeleine och Chris förlovade sig i oktober 2012, reds. anm.). Närmare bestämt denna:

”Håller prinsessan Madeleines förlovning?”

Chris O'Neill

Chris O’Neill på Victoriadagen 2019.

Schulmans svar kan lätt uppfattas som hårt. Han svarade:

– Nej. Eller: jag hoppas inte det. Han verkar så osympatisk, den där sprätten. Hon är ju prinsessa, varför kan hon inte bli ihop med en riktig prins. Det vore festligt.

I samma mening lyckades alltså Alex kalla den då blivande prinsessmaken, Chris, för sprätt samt döma ut parets förlovning.

Att prinsessan Madeleine markerade mot Alex Schulman under semestern på Rivieran har med andra ord med Chris att göra. För prinsessan Madeleine föll det sig givetvis naturligt att ta makens parti och tydligt förmedla sin ståndpunkt.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: