Sanningen – därför har Chris O'Neill inte synts till på över en månad

Chris O'Neill

Chris O'Neill har inte synts till på länge – här är förklaringen.
Därför trivs inte Chris i Sverige!
Slå på ljud

Chris O’Neill är som bekant en person som håller hårt i privatlivet. Det finns så saker han värderar högre än sin egen integritet. Kanske är han den allra mest hemlighetsfulla medlemmen i hela kungafamiljen.

Som hovets informationschef Margareta Thorgren uttryckt det tidigare:

– Chris är gift med prinsessan Madeleine, men i övrigt vill han vara så privat som möjligt. Han önskar i den bemärkelsen inte vara en officiell person.

Därför har Chris O'Neill inte synts till på länge

Senaste gången vi såg till Chris var för över en månad sedan – och då var han i utklädnad! Chris bar en peruk som förde tankarna till afrofrisyrerna som var populära under discomusikens storhetstid på 1970-talet. Till detta hade han plockat fram en glittrig disco-tröja och solglasögon.

Men sedan dess har vi inte sett skymten av Chris. Flera av de andra kungligheterna får vi se bilder på så gott som dagligen: kronprinsessan Victoria, kungen, drottning Silvia, prins Daniel och så vidare. Chris däremot, i hans fall kan det gå lång tid mellan fototillfällena.

"Det passar inte"

Vår reporter Ellen Myrgård Lindén är dock inte förvånad. Hon har bevakat Chris ända sedan hans romans med prinsessan Madeleine inleddes, och hon har alltid fått intrycket av en man som är väldigt nöjd med att stå i sin hustrus skugga.

– Chris O’Neill är bestämd. Han vill inte synas och representera Sverige, vid sidan av Madeleine. För honom är familjens privata sfär och hans yrkesidentitet som finansman det absolut viktigaste. Åren efter bröllopet kan beskrivas som undantagsår då Chris följde med Madeleine på diverse galamiddagar och välgörenhetstillställningar i New York. När det vankas dop eller bröllop, och hela familjen förväntas närvara, ställer han förstås upp men i övrigt trivs Chris med anonymiteten i Florida. Det är därifrån han sköter sitt arbete som bäst och hans affärsresor, och internationella kontakter, passar inte ihop med ett kungligt liv fullt av representationsuppdrag i statschefens tjänst, säger Ellen.