Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris missar sin bäste vän Cedric Notz bröllop

21 aug, 2020, 07:00 
Chris O'Neill under firandet av Victoriadagen.
Chris O'Neill lär få en tuff helg. Han kommer nämligen att missa en av sin närmaste vän Cedric Nots viktigaste livshändelser.
Annons
7 saker du inte visste om Chris O'NeillBrand logo
7 saker du inte visste om Chris O'Neill

Chris O’Neill och Cedric Notz är mer än bara vänner. De är förtrogna, bundsförvanter och blodsbröder.

Nu ska Cedric gifta sig med sin kärlek Andrea Brodin, och Chris kommer inte att kunna vara på plats. En väldigt tråkig omständighet för båda parter.

– De har inte varit hemma under sommaren och det är ingen hemresa planerad för dem de närmaste veckorna, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt om Madeleine och Chris tidigare.

Men hur blev bandet mellan Chris och Cedric så starkt? Varför valde Chris just Cedric som sin bestman på bröllopet 2013?

Chris O’Neill – hans bäste vän är Cedric Notz

Faktum är att deras vänskap sträcker sig ända tillbaka till barndomen.

– Våra föräldrar var ju vänner. Man går på olika bröllop, man träffar nya människor och man håller kontakten, har Cedric sagt i en intervju med Expressen.

Cedric kommer precis som Chris från en rik familj, där hans farfar drev Schweizs största stålföretag. Hans föräldrar har ett bländade vackert sommarhus på Sardinien i Italien, och man får anta att familjerna Notz och O’Neill tillbringade många varma semesterdagar tillsammans.

Annons

Där och då knöt vännerna bandet som skulle överleva ända in i vuxenåren.

– Han har två systrar som är gifta med viktiga personer, hans mamma känner många människor, han själv känner många människor. När man växer upp i en sådan miljö är det nästan självuppfyllande, man träffar fler och fler människor hela tiden, har Cedric sagt om Chris och hans sociala färdigheter.

Vem är då Cedric Notz? Klart är att han levt ett väldigt omväxlande liv. Han är född och uppväxt i Schweiz, men har även tajta kopplingar till Azerbaijan. Cedric är en före detta skidåkare på elitnivå, och det var Azerbaijan han representerade när han kvalade in till OS i Vancouver 2010. Där kom han på en hedrande 94:e plats i slalomtävlingarna.

Chris verkar inte dela Cedrics starka passion för vintersport, men när det gäller yrkeslivet är de mer samspelta. De jobbade länge ihop i kapitalförvaltarföretaget Noster Capital.

Fick stöd från Cedric Notz

Cedric Notz var bestman åt Chris O'Neill på bröllopet.
Cedric Notz var bestman åt Chris på bröllopet.

Vi minns alla ölen som Chris tog på Grand Hotel inför bröllopet med prinsessan Madeleine. Då var det Cedric som fanns där vid hans sida och bidrog med peppande ord.

Annons

– Chris kom väl hit vid 13-tiden ungefär och då stod redan hans bestman, Cedric Notz, här, säger ett av vittnena som Aftonbladet pratade med 2013.

Ölen i sista stund har bildat lite av en tradition. När prinsessan Leonore skulle döpas i Drottningholms slottskyrka tog Chris och Cedric en lunch på Östermalmskrogen Grodan inför ceremonin. Bilder som togs av vännerna visade att de njöt storligen av varandras sällskap – log och skrattade gott.

När Madeleine överraskade Chris på hans födelsedag 2017 med en fest i Saint Tropez var Cedric så klart bjuden. Men han kom inte ensam. Han var där med kärleken Andrea Brodin, som han otroligt nog träffat på bröllopet mellan Chris och Madeleine.

Cedric har alltså Chris att tacka för att han träffat sitt livs kärlek. Men känslan är att Chris också känner en stor tacksamhet gentemot herr Notz, sin allra bäste vän. Han hade såklart velat gengälda tjänsten från bröllopet 2013 – men ödet ville annorlunda.

Annons