Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om äktenskapet – därför syns inte prinsessan Sofia till: "Kaos"

28 mar, 2024, 19:15 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Nu kan vi berätta om kaoset som håller prinsessan Sofia borta från kungliga uppdrag.
Annons

Prinsessan Sofia har hållit en väldigt låg profil den sista tiden. Vi på Svensk Dam har tidigare rapporterat om att hennes aktiviteter i den kungliga kalendern har minskat, drastiskt.

Så här har hovets informationschef Margareta Thorgren förklarat saken för Svensk Dam:

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn.

Agneta Sjödins avslöjande om festen med Sofia och Carl PhilipBrand logo
Agneta Sjödins avslöjande om festen med Sofia och Carl Philip

Sanningen om kaoset i prinsessan Sofias liv

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Vilka liv ni lever, Carl Philip och Sofia!

Att det är mycket med tre barn kan många föräldrar vittna om. Redan när Sofia och prins Carl Philip "bara" hade två söner beskrev Carl Philip familjelivet som "kaos" i en intervju med Kupé. Prinsen erkände bland annat att de ofta tvingades äta middag betydligt senare än planerat.

Annons

– Jag tror våra vardagskvällar ser ut som för andra småbarnsföräldrar. Vi försöker skapa så mycket familjetid som möjligt, med bad och nattning och att få rutiner på plats. Men fråga mig igen om ett par månader, haha. Nu sover och äter Gabriel mest, men vi har ändå fått ett par glimtar av att det är tuffare med två än med ett barn. Men det är även dubbelt så mycket kärlek, säger Sofia i samma intervju.

Prinsessan Sofia om stora oron

Intervjun, som gjordes innan prins Julian kom till världen, säger mycket, både om Sofias äktenskap med Carl Philip och deras gemensamma filosofi kring barnuppfostran.

– Vi oroar oss nog för liknande saker som andra föräldrar gör, som mobbning och utanförskap. Det är sådant som vi idag arbetar med i vår stiftelse. Vi vill att våra barn ska finna en plats i livet där de känner sig trygga och vi som föräldrar kommer att göra vårt bästa för att skapa en sådan plats, säger Sofia.

– Gabriel är så liten än, Alexander också, men det är så spännande att se deras utveckling. Det är häftigt att få vara med på den resan. Att tvingas äta middag sent, säger Carl Philip.

Annons