Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Sanningen om Ari Behns död ute – lögnerna avslöjade

Ari Behn

Nu träder mamma Marianne fram och berättar sanningen om Ari Behns död.
Hör Ari Behns mamma berätta om sorgen – bilderna på sonen får henne att börja gråta
Slå på ljud

Ari Behn lämnade ett stort, gapande tomrum efter sig. Norge har fortfarande inte hämtat sig efter chocken som drabbade dem juldagen 2019, då beskedet att Ari tagit sitt liv nådde allmänhetens kännedom.

Marianne Behn fick följa sonens kärlekssaga med prinsessan Märtha Louise redan från första kapitlet. Paret träffades nämligen när Marianne behandlade Märtha Louise med experimentell alternativmedicin.

Ari Behn led av djup depression – mamman har skrivit bok

Marianne Behn och Ari Behn

Marianne Behn och hennes älskade son.

Ari och Märtha Louise gifte sig senare – ett äktenskap som varade i fjorton år och resulterade i tre barn. Men sagan fick ett drastiskt slut. Marianne drabbades hårt av skilsmässan som blev verklighet 2016, och som ledde till att Ari fick en så pass allvarlig panikångestattack att han lades in på sjukhus.

Nu har Marianne skrivit en bok om sonen, där tidigare dolda sanningar ska få komma upp till ytan. Boken har fått den rörande titeln "Min Ari" och går att köpa i den norska handeln nu.

Marianne kände ett behov av att ge sin sida av sonens liv och fall.

"Jag har ibland varit upprörd på alla som velat ha en bit av Ari efter hans död, och på alla förståsigpåare och spåtanter som uttalat sig om hur han hade det den sista tiden. Allt från utsagor om att han på slutet 'inte visste vem han var', till att han var hypokondriker, psykiskt sjuk och så vidare. Mycket av detta stämmer inte, och det har bidragit till att motivera mig att skriva den här boken", skriver Marianne.

Marianne menar att det har spridits en massa falskheter kring Ari i norska medier.

"Till och med diagnoser från läkare om Aris fysiska och psykiska hälsotillstånd har kastats runt. Har det upprört mig? Ja, väldigt. Har det sårat mig? Definitivt. Har det stört mig och gjort min sorgperiod ännu svårare? Ja, allt som har följt i kölvattnet av Aris död. Jag har försökt hitta en annan vinkel på hans historia, en annan valör. Som en kompensation", skriver Marianne.