Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Christinas och Tords bröllopsfest – kändismannen avslöjar: ”Oerhört vackert”

10 jun, 2024, 14:30 
Tord Magnuson om underbara guldbröllopet med prinsessan Christina.
Annons

Prinsessan Christina och Tord Magnuson ser alltid till att lysa upp det kungliga rampljuset. De är självklara gäster på Nobelfesten och gillar att umgås med hela den svenska kungafamiljen.

Så lever prinsessan Christina i dagBrand logo
Så lever prinsessan Christina i dag

De gifte sig i Slottskyrkan 1974, den 15 juni. Sedan den dagen har Tord alltid stått vid Christinas sida, redo att vara ett fint stöd till sin älskade hustru och visa att hans kärlek är livslång.

I helgen blev det storkalas i Bergslagen. Tord och Christina firade guldbröllop och hade bjudit in den närmsta familjen. I gemensam styrka njöt familjen av en underbar weekend, som blev minst lika bra som Tord hade hoppats på.

Annons
Prinsessan Christina och Tord Magnuson
Prinsessan Christina och Tord Magnuson har varit gifta i 50 år och slagit på stora trumman med en guldbröllopsfest i Bergslagen.Karin Törnblom/TT

Tords underbara helg med Christina

För Svensk Damtidning berättar nu Tord om den härliga helgen, vilka fina minnen den skapat och hur värdefullt det känns att få fira sin 50-åriga bröllopsdag med hela familjen.

– Allting var bara bra, jag kan inte peka ut någon specifik detalj. Allting var kul, det var god mat och barn och barnbarn tyckte det var trevligt. Jag är nöjd. Det var bara med familjen Magnuson samlad, säger han.

Carl Jan Granqvists roll

Som grädde på moset hade de sällskap av krögaren och tv-profilen Carl Jan Granqvist, som var på plats för att berätta lite om historien kring släkten Magnusons koppling till Bergslagen.

Annons

– Åhh, det blev precis så vackert som jag önskade. Vädrets makter var väldigt bra. Hela idén med det här guldbröllopet var ju att familjen Magnuson skulle lära sig om sina rötter i Grythyttan, säger Carl Jan Granqvist till Svensk Damtidning.

Carl Jan berättar att släkten Magnuson bland annat besökte Nobelmuséet i Filipstad och Alfred Nobels hem på idylliska Björkborns Herrgård.

Firandet pågick i tre dagar och avslutades med en Te Deum i Grythyttans kyrka.

– Det var väldigt vackert att se familjen runt altarringen, där prästen utgick från att kärleken är grunden till samhällsbygget. Om kärleken förenas i ett äktenskap som varat i 50 år, då ser man hörnstenen av samhällsbygget. Det var oerhört vackert, säger Carl Jan.

Carl Jan Granqvist
Carl Jan Granqvist bekräftar att helgen var "oerhört vacker".Olle Sporrong/Expressen/TT

Foto: TT

Annons