Sanningen om Ewa Westling – hovets kryptiska svar om Daniels mamma

ewa westling

TT
Fick Ewa Westling träffa sina barnbarn i jul eller inte?

Under julhelgen är det många som gärna hade umgåtts med sina nära och kära men avstått för att försöka hjälpa till att minska smittspridningen.

Även kungafamiljen har hållit avstånd till varandra, särskilt sedan Carl Philip och Sofia testade positivt för corona i början av december och det blev väldigt påtagligt hur viktigt det var med säkerheten för alla inblandade, inte minst kungaparet som är i riskgrupp.

När Svensk Damtidning frågade om Victoria och Daniel hade varit i Ockelbo och hälsat på hemma hos Ewa och blev svaret från hovets informationschef Margaretha Thorgren kryptiskt.

ewa westling

Nu saknar Ewa Westling sina barnbarn rejält!

ANDERS WIKLUND / TT

– Om de har varit så har de varit där privat. Men vi befinner oss ju fortfarande i en pandemi med restriktioner så familjer har ju hållit sig på hemmaplan, säger Thorgren.

Om de faktiskt har varit där får vi alltså inte veta, men en sak är vi säkra på, Estelle och Oscar saknar sannerligen sin farmor och farfar vid det här laget!

Julen var en lugn tillställning för kronprinsessfamiljen men den var inte helt utan sina kontroverser. Kungahuset gamla ärkefiender Republikanska föreningen verkar ha lagt in en extra växel i år. Och den här gången var det Victoria som får klä skott för föreningens ideologiska kritik.

Kronprinsessan Victoria får kritik

Under Pride-veckan kom högljudda protester från föreningen när det stod klart att Victoria skulle hålla inledningstalet.

“Först och främst är dock monarki en idé om att det är skillnad på folk och folk. Stockholms Prides värdegrund måste vara en helt annan än monarkins. Pride ska vara en manifestation för alla människors lika värde.Stockholm Pride borde sagt nej till förslaget om att Victoria Bernadotte skulle medverka då kungahusets värderingar står i strid med priderörelsens mål och syfte”, skrev generalsekreteraren Magnus Simonsson i en debattartikel då.

Nu har Republikanska föreningen varit i farten igen. I mellandagarna hade de en annons i DN med överskriften "Tycker du också att prinsar och prinsessor är bättre i sagoboken än i grundlagen?".