Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om händelsen som skapat panik för norska kungafamiljen!

24 aug, 2021, 13:00 
Norska kungafamiljen

En oroväckande händelse har skapat panik i den norska kungafamiljen!

Annons
Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas honBrand logo
Kronprinsessan Mette-Marits dödliga sjukdom – så påverkas hon

Prinsessan Ingrid Alexandra sitter just nu i karantän. I helgen meddelade det norska kungahuset att 17-åringen testat positivt för covid-19 och inte får lämna den kungliga residensen på Skaugum. Även övriga i kronprinsfamiljen har blivit testade men testerna har visat negativa resultat.

Prinsessan Ingrid Alexandra sjuk i corona – första i familjen

Norska kungafamiljen
Prinsessan Ingrid Alexandra har fått corona!

Men kronprins Haakon har ändå tvingats agera. Han har ställt in flera kommande evenemang, bland annat firandet av 20-årsjubileet för kronprinsparets fond som skulle ägt rum på Skaugum nu på onsdag.

Ingrid Alexandra är den första i den norska kungafamiljen som blivit smittad av viruset. Hon är nummer två i tronföljden till den norska tronen, efter sin far kronprins Haakon.

Annons

Enligt norska Se og hör har det framkommit uppgifter om var Ingrid Alexandra kan ha blivit smittad. Tydligen har det skett ett ganska så tilltaget coronautbrott på Elvebakken, Ingrid Alexandras skola. Hela 29 elever bär på den envisa smittan!

Kronprins Haakons tydliga besked

I Norge är man av förståeliga skäl rädda om sin Ingrid Alexandra. Hon är den första norska kvinnan som är född med arvsrätt till tronen. Det innebär att hon kommer att bli den första regerande drottningen i Norge på 600 år.

Hon har fått bestämma själv över sin skolgång, har Haakon meddelat.

– Jag som förälder kan bara ge råd, precis som alla andra föräldrar. Sedan är det upp till dem, har Haakon sagt i en intervju.

Annons