Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om hunden Rio, 3, ute – Victorias ord om familjemedlemmen

21 dec, 2023, 07:00 

Hunden Rio är älskad av hela kungafamiljen – och nu kommer det fram hur väluppfostrad han är.

Annons

För tre år sedan gjorde han entré i den kungliga världen. Kronprinsessfamiljen hade fått en ny medlem i hunden Rio, en urgullig cavapoo som tog alla med storm!

Victorias val för Rios säkerhet – avslöjas på nya bilderna!Brand logo
Victorias val för Rios säkerhet – avslöjas på nya bilderna!

Vi har sett hur Rio för sig i det kungliga rampljuset, hur han med sina små tassar springer runt på gräsmattan hemma på Haga och njuter av den frihet som hör hundlivet till.

Ibland följer han även med husse och matte på kungliga uppdrag, som när kronprinsessan Victoria tidigare i år besökte Tivedens nationalpark och sprang runt med Rio i skogen.

Annons
Kronprinsessan Victoria med hunden Rio
Kronprinsessan Victoria med hunden Rio.

Rios glädje i skogen

Med ett imponerande fotarbete rörde han sig skickligt mellan träd och stenar. Det var tydligt att den fyrbenta krabaten trivdes som fisken i vattnet i Tivedens nationalpark.

På plats var även TV4-stjärnan Anders Pihlblad, som i ett års tid följt den svenska kungafamiljen, och han kunde se hur väl Rio förde sig i den vackra skogsmiljön.

Där blev Anders också medveten om hur skönt det måste vara för Rio att vara en mindre hund. När han vill ta sig över omöjliga hinder, kan Victoria bara plocka upp honom och se till så att han klarar även dem.

Annons
Kronprinsessan Victoria och RIo
Hunden Rio älskar att vara ute i naturen.

Victorias avslöjande om Rio

För Svensk Damtidning berättar Anders Pihlblad om mötet med hunden Rio och om den kärlek som Victoria känner för den lurviga familjemedlemmen.

– Det är en väldigt trevlig hund, måste jag säga. Jag har aldrig hört den skälla. Precis en sån hund man skulle vilja ha själv. De verkar ha bra pli på den, säger Anders Pihlblad och fortsätter:

– Kornprinsessan sa i Tiveden att det nästan var klättring där ibland och att det då var bra att ha en liten hund som man kan bära över de svårare delarna.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria bär gärna Rio över svåra hinder.

Foto: TT

Annons