Sanningen om kronprinsessan Marys liv utomlands!

Kronprinsessan Mary har tagit timeout från slottet – och nu vet vi mer om hennes privata gömställe i jetsetparadiset Verbier.

14 miljoner kronor. Så mycket betalade det danska kronprinsparet för sitt privata chalet i Verbier i de schweiziska alperna. Och säljaren, ja han är svensk!

Det är danska tidningen Ekstra Bladet som har pratat med den tidigare ägaren: finansmannen Hans Karlsson, 69, som en gång grundade de svenska börsbolagen HIQ och Neonet – och som i dag är delägare i ett av Verbiers lyxigaste hotell, W Verbier.

Han har lovat Mary och Frederik att inte avslöja det exakta priset, men säger ändå till Ekstra Bladet att den danska kronprinsfamiljen betalade mer än 14 miljoner svenska kronor när de i största hemlighet köpte huset år 2010. Han berättar också att det var kronprinsen själv som tog kontakt.

Kronprinsessan Mary i Verbier med hunden Grace.

Verbier är ett andningshål för Mary – det är inte många som ser att det är Danmarks kronprinsessa som är ute med hunden.

Svenske finansmannen om vänskapen med Mary och Frederik

Kronprins Frederik shoppar i Verbier.

Kronprins Frederik på väg hem efter shoppingrundan.

Inte nog med det, Hans Karlsson och hans fru bondade så bra med Mary och Frederik att de blev vänner på kuppen. Nu stöter de på varandra varje dag när kronprinsfamiljen är i Verbier.

– De kommer ofta och hälsar på hos oss och barnen brukar bada i vår inomhuspool, berättar Hans Karlsson för Ekstra Bladet.

Danska kronprinsfamiljen i Verbier. Mary och Frederik med prins Christian, prinsessan Isabella och tvillingarna Vincent och Josephine.

Mary och Frederik med prins Christian, 14, prinsessan Isabella, 12, och tvillingarna Vincent och Josephine, 9.

Som vi tidigare har berättat bor Mary just nu i sitt chalet på heltid tillsammans med barnen. Själva huset är på 200 kvadratmeter och inrett i klassisk alpstil. Köket ligger på bottenvåningen, tillsammans med gästrum, skidrum, jacuzzi och bastu. En trappa upp ligger vardagsrummet med öppen spis, sovrum och anslutande badrum. Där hittar man också terrassen som har grill och utsikt över alptopparna.

Kronprinsessan Marys och kronprins Frederiks privata chalet i Verbier.

Marys och Frederiks privata chalet i Verbier. Här har de bott varje vinter i hemlighet – i tio år!

Så mycket kostar det att hyra Marys och Frederiks hus!

Och håll i er nu: Flera skidturister har faktiskt haft lyckan att bo hemma hos danska kronprinsfamiljen i Verbier under årens lopp! De har nämligen hyrt ut – anonymt – när de inte har varit där själva. Hyran? Mellan 40 000 och 120 000 kronor i veckan enligt uthyrningsannonserna (som numera har plockats bort).

Verbier i de schweiziska Alperna. Hit åker Mary och Frederik med barnen varje år.

Sol, snö och klarblå himmel. Jetset-täta Verbier ligger två timmar med bil från Genève och är ett av Alpernas mest exklusiva skidparadis. Här kan man shoppa sig en Rolex bara 200 meter från skidliften…

Solsäkra i Verbier i Schweiz.

Solgass! En vanlig syn i danska kronprinsfamiljens skidparadis.

Det är också här, i privatskolan Lemania-Verbier International School, som prins Christian, 14, prinsessan Isabella, 12, och 9-åringarna Vincent och Josephine går just nu.

Lemania-Verbier International School i Verbier där Marys och Frederiks barn går just nu.

Skolan ligger en kilometer från familjens chalet.

Men deras 12 veckor långa skoläventyr tar slut strax före påsk, och då är det dags för Mary och barnen att flytta hem till Danmark igen, lagom till svärmor och farmor Margrethes 80-årsfirande.

Kronprinsessan Mary i Verbier med barnen.

Just nu har kronprinsessan Mary, 47, flyttat till Verbier på heltid för att hennes fyra barn ska få intensivträna engelska och franska…

Kronprinsessan Mary i Verbier i Schweiz

…men till påsk är de hemma igen.

Foto: TT.