Chockbeskedet: Sanningen om Madeleine ute – ligger på botten

11 jan, 2023, 19:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Prinsessan Madeleine kan inte jämföra sig med de andra kungligheterna.

Annons
Kungliga accessoaren som Madeleine vägrar bära – här säger hon nej!
Kungliga accessoaren som Madeleine vägrar bära – här säger hon nej!
Kungafamiljen klär sig med klass och elegans och det är en stil som de måste upprätthålla. Liksom de andra kungahusen runt om Europa har de många åtaganden och tillställningar där de måste visa upp sin klädsel framför dömande blickar. Det kräver en hel del plagg i garderoben.

Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia har alla ett stort intresse för kläder, men familjens stora modelejon har länge varit prinsessan Madeleine.

Därför chockar nu det nya beskedet – där Madeleine hamnar på botten av listan över alla kvinnliga kungligheter i Europa.

Prinsessans hisnande summor

Recept.se Nyhetsbrev

Den kungliga experten Sarah Williams driver bloggen UFO No More och i början av varje år sammanställer hon det förgångna kungliga året.

Annons

Nu har Williams sammanfattat hur Europas kungahus klädde sig 2022, och vad allt kostade: Total spenderade de 19 inräknade kvinnorna över 26,5 miljoner kronor.

Den som toppar listan är furstinnan Charlene av Monaco. Hon stod för hela åtta miljoner av totalsumman, vilket hon spenderade på 105 nya plagg och accessoarer. Och billiga var dem inte: Det genomsnittliga priset per införskaffad grej låg på hisnande 128 000 kronor.

Vem är då aningen mer ödmjuk och hamnar på botten? Jo, chockerade nog är det Madeleine som spenderat absolut minst på fjolårets garderob.

På Victoriadagen i fjol bar Madeleine en klänning från Veronica Beard – dock inget ett nyköp.

Madeleine lägst av alla

Som ovan nämnt har Madeleine alltid visat upp sitt stora modeintresse. Det är inte många gånger hon dykt upp i något hon burit tidigare, och det är inte heller ofta som hennes outfits tillhör den lägre prisklassen.

Annons

Men i jämförelse med Charlene syntes Madeleine "endast" i 38 nya klädesplagg, smycken eller väskor 2022. Totalsumman för 33 av dem ligger på närmare 205 000 kronor.

Varför endast 33 är inräknande är för att fem av plaggen inte gått att identifiera. Den genomsnittliga prislappen ligger därför på drygt 6000 kronor.

Men anledningen till Madeleines "låga" siffra på nya tillskott till garderoben kan ju också bero på att hon faktiskt inte tar sig an några officiella kungliga uppdrag så som Victoria. Hon arbetar med Childhood på andra sidan Atlanten, och håller sig annars så privat som möjligt.

Foto: TT

Annons