Sanningen om Megxit avslöjad – det hände MINUTERNA då Meghan bestämde sig

Det har varit ett tufft avsked för Meghan Markle.
Meghan Markle fattade ett beslut med enorma konsekvenser. Men alla känner inte till den bakomliggande orsaken – minuterna som förändrade allt.
Annons

Meghan Markle vet hur man skapar rubriker. I januari kom beskedet som skakade om den brittiska monarkin i dess grundvalar. Prins Harry, tillsammans med makan Meghan, hertiginnan av Sussex, hade beslutat sig för att avstå apanage och därmed stå fri från resten av kungahuset.

Annons

Meghan Markle – sanningen bakom Megxit

Men vad låg egentligen bakom beslutet? Vi vet vad Harry själv sagt, i officiella sammanhang.

Annons

– När Meghan och jag gifte mig var vi förväntansfulla, vi var hoppfulla, och vi var redo att tjäna landet. Därför innebär det en stor sorg för mig att vi har kommit ända hit. Beslutet som jag har tagit att jag och min fru ska dra oss tillbaka är inget jag tar lätt på. Det var så många månader av samtal efter så många års utmaningar. Och jag vet att jag inte alltid har gjort rätt, men nu hade jag inget annat val, sa Harry under en välgörenhetsmiddag i London i januari.

Christine Ross, journalist på Daily Mirror med Meghan-koll, tror att hon kan peka ut ett specifikt ögonblick då Meghan fick insikten. Ett liv i den stundtals stelbenta brittiska monarkin var inte rätt väg för henne.

Minuterna då allt vände för Meghan

Man ser hur Meghan strålar av lycka här!
Man ser hur Meghan strålar av lycka här!
Annons

Stunden i fråga inträffade i september 2019. Då var Meghan och Harry på en resa i Sydafrika, och under ett besök i Kapstaden bröt paret plötsligt ut i spontandans, tillsammans med ett gäng ynglingar.

Så här minns Christine ögonblicket.

– Meghan dansade med barnen och det var en så stark kontrast till tillställningarna som hon deltagit i före sin graviditet. Hon hade på sig en ganska billig klänning, hon hade håret uppsatt i hästsvans, hon dansade med barn. Vi visste inte då vad vi vet nu, men jag tror att den där framtoningen och det där ögonblicket var vändpunkten i deras liv, efter det skulle de inte vara glamorösa kungligheter längre. De ville vara mer jordnära, på folkets nivå, dansa med barn, röra sig bland massorna, säger Christine. 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Sanningen om Megxit avslöjad – det hände MINUTERNA då Meghan bestämde sig”

 1. Anni skriver: 25 april, 2020

  Struntprat – jordnära!
  Inte Meghan ialla fall.
  “Dansa med barn, röra sig bland massorna” – det går alldeles utmärkt att göra det även som kunglig!
  Se bara på William och Kate – prata om jordnära, samtidigt som de för sig med stil och “kunglighet”
  Nej, Meghan ville hem till mamma och USA and what Meghan wants Meghan gets..


 2. Grethe skriver: 25 april, 2020

  Media må slutte å fundere og tro de vet det ser bare dumt ut. De kan heller ta ansvar for sin egen oppførsel og hets som førte til at paret tok dette valget.


 3. Anna skriver: 26 april, 2020

  Det här var ovanligt dumt t o m för att stå här.
  För det första: skulle en spontan dans med barn verkligen leda till att man på en sekund fattar ett livsavgörande beslut?
  För det andra: skulle Meghan aldrig ha övervägt hur hennes liv skulle förändras när hon gifte in sig i den brittiska kungafamiljen…trots allt måste hon ju ha insett att hennes liv inte skulle bli sig likt. Att säga att det kom som en chock för henne är att göra henne till offer för omständigheter som hon saknade kontroll över. Trots allt var hon ingen naiv tonåring utan en 36-årig mogen kvinna med en framgångsrik karriär bakom sig.
  För det tredje: H & M är INTE intresserade av att leva som vanliga människor. De vill leva i lyx och flärd men kunna bestämma när, var och hur andra får insyn i deras liv. De vill både ha kakan och äta upp den. Att säga att de vill leva som vanliga människor är ett hån mot de senare.


 4. Birthe Vejrum skriver: 27 april, 2020

  Det er nok værd at huske Meghans ord i interviewet fra Sydafrika om: “…at hendes amerikanske venner var lykkelige på hendes vegne, men hendes engelske venner advarede hende mod at gifte sig med Harry. The tabloids will kill you”!
  Vist er Meghan en voksen veluddannet kvinde, der kender Hollywoods forside og bagside, og hun er bestemt ikke er den “sukkerfe” visse i den royale familie havde ønsket sig. Hun troede bestemt ikke, at det ville blive let, men hun troede det ville blive fair. Hun havde ikke ventet, at hun skulle “nagles/spikas op på murene dag efter dag uge efter uge måned efter måned. Hun prøvede virkelig hårdt med “the stiff upper lip” – men hvad var den værd, når man blev knust som menneske?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar