Sanningen om Megxit avslöjad – det hände MINUTERNA då Meghan bestämde sig

Det har varit ett tufft avsked för Meghan Markle.

Meghan Markle fattade ett beslut med enorma konsekvenser.Men alla känner inte till den bakomliggande orsaken – minuterna som förändrade allt.

Meghan Markle vet hur man skapar rubriker. I januari kom beskedet som skakade om den brittiska monarkin i dess grundvalar. Prins Harry, tillsammans med makan Meghan, hertiginnan av Sussex, hade beslutat sig för att avstå apanage och därmed stå fri från resten av kungahuset.

Meghan Markle – sanningen bakom Megxit

Men vad låg egentligen bakom beslutet? Vi vet vad Harry själv sagt, i officiella sammanhang.

– När Meghan och jag gifte mig var vi förväntansfulla, vi var hoppfulla, och vi var redo att tjäna landet. Därför innebär det en stor sorg för mig att vi har kommit ända hit. Beslutet som jag har tagit att jag och min fru ska dra oss tillbaka är inget jag tar lätt på. Det var så många månader av samtal efter så många års utmaningar. Och jag vet att jag inte alltid har gjort rätt, men nu hade jag inget annat val, sa Harry under en välgörenhetsmiddag i London i januari.

Christine Ross, journalist på Daily Mirror med Meghan-koll, tror att hon kan peka ut ett specifikt ögonblick då Meghan fick insikten. Ett liv i den stundtals stelbenta brittiska monarkin var inte rätt väg för henne.

Minuterna då allt vände för Meghan

Man ser hur Meghan strålar av lycka här!

Man ser hur Meghan strålar av lycka här!

Stunden i fråga inträffade i september 2019. Då var Meghan och Harry på en resa i Sydafrika, och under ett besök i Kapstaden bröt paret plötsligt ut i spontandans, tillsammans med ett gäng ynglingar.

Så här minns Christine ögonblicket.

– Meghan dansade med barnen och det var en så stark kontrast till tillställningarna som hon deltagit i före sin graviditet. Hon hade på sig en ganska billig klänning, hon hade håret uppsatt i hästsvans, hon dansade med barn. Vi visste inte då vad vi vet nu, men jag tror att den där framtoningen och det där ögonblicket var vändpunkten i deras liv, efter det skulle de inte vara glamorösa kungligheter längre. De ville vara mer jordnära, på folkets nivå, dansa med barn, röra sig bland massorna, säger Christine.