Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Mette-Marit – därför har hon varit borta i 1,5 år

17 maj, 2023, 19:30 

Mette-Marit har helt slutat dela med sig av sin vardag.

Annons

De senaste årtiondena har hela världen fått anpassa sig till en ny tid, när alla har tillgång till oändligt med information i sina smartphones. De allra flesta personer i västvärlden har någon typ av sociala medier-konto och kungahusen var inte sena att hänga på.

Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

En närvaro i sociala medier är en absolut nödvändighet för att nå ut med sitt budskap och alla de europeiska kungahusen har sina officiella konton.

Utöver det så är det många kungligheter som startar egna konton för att nå ut med vad just de pysslar med, kunna uppdatera om familjen eller dela med sig av sina olika uppdrag ute i landet. Carl Philip och Sofia har ett gemensamt Instagramkonto, William och Kate likaså. Vissa har egna konton, som prinsessan Madeleine. Det har även kronprinsessan Mette-Marit i Norge. Men den senaste tiden har vi sett en stor förändring i hennes sätt att använda sitt konto.

Annons

Mette-Marit gjorde kontot privat

Det började med att hon gjorde kontot privat istället för att vara öppet. Det innebär att man måste skicka en förfrågan om att följa och hon har inte godkänt förfrågningar där på väldigt lång tid.

Istället har följarantalet minskat med några tusen, nu är hon nere på 285 tusen följare.

Hennes senaste inlägg är dessutom daterat till den 24 oktober 2021, från att tidigare ha lagt upp någon bild per månad. Ett av de senaste inläggen är bland annat en selfie på henne och kronprins Haakon för att uppmärksamma deras 20-årsdag som par. Många av följarna jublade och grattade och många kunde inte förstå hur det hade gått så lång tid sedan de blev tillsammans.

Det var också via Instagram vi fick reda på att kronprinsparets älskade hund Muffins Kråkebolle hade gått bort.

Men nu är det alltså slut på uppdateringarna, kanske för alltid. Varför Matte–Marit har valt att göra så vet vi inte, men vi kan fortfarande följa henne via kungahusets officiella Instagramkonto!

Annons