Sanningen om prins Daniels ring – därför måste han fortsätta betala livet ut

Sanningen om prins Daniels ring – därför måste han fortsätta betala livet ut

Prins Daniel har en ring som bär på många hemligheter.

Prins Daniel har väckt uppmärksamhet med en accessoar på sista tiden. Det rör sig om en ring, som vi på Svensk Damtidning var snabba att notera när den plötsligt dök upp på prinsens pekfinger. Vad var det där breda och glänsande som man kunde se på bilderna?

– Prins Daniel har nog aldrig burit något annat smycke än sin vigselring. Åtminstone inte i officiella sammanhang, säger Svensk Dams Ellen Myrgård Lindén.

– Dessutom bär han ringen på ett oväntat finger! ”Är det en del av en nyckel eller vad är det vi ser?” tänkte jag faktiskt när jag såg bilden.

Prins Daniel och hans mystiska ring

Prins Daniel

Vad är detta för mystisk ring?

Men vi har svaret. Ringen är en så kallad smart ring från techjätten Oura. Med den på fingret kan användaren, i det här fallet Daniel, få personlig data om sin djupsömn, REM-sömn, andning, puls, hjärtfrekvens och stressnivå.

Det är också en ring med gott rykte. Den har fått fyra av fem möjliga i en recension signerad sajten Techradar.

"Den tredje generationens Oura-ring gör flera stora förbättringar jämfört med sin föregångare, med en uppgraderad pulssensor, sju temperatursensorer och en ny SpO2-sensor som alla bidrar till en större och mer exakt bild av ditt allmänna välbefinnande", kan man läsa i recensionen.

Men ringens funktionalitet hänger också på huruvida du är prenumerant eller ej. Man får nämligen "extra verktyg och insikter" mot att man betalar en månadsavgift till Oura. Det är alltså något som Daniel behövt ta ställning till, ifall han tycker att det är värt pengarna. Abonnemanget kostar ungefär 60 kronor i månaden.

"Oura-medlemskap är inte obligatoriskt, men i takt med att det utvecklas kanske du kommer känna att det kan ersätta ditt befintliga Fitbit Premium- eller Apple Fitness Plus-abonnemang", skriver Techradar.

"Det är den största nackdelen"

Finns det inget negativt med ringen då? Jo, Techradar tar upp några saker.

"Den största nackdelen med den nya ringen är att flera av dess funktioner inte var helt färdiga vid lanseringen. Den nya prenumerationsmodellen kan också avskräcka vissa potentiella användare", skriver man.