Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om prinsessan Madeleines nya jobb – ett år senare: "Inte hunnit med"

27 feb, 2024, 19:00 
Pernilla Albinsson
Prinsessan Madeleine.
TT.
För ett år sedan fick prinsessan Madeleine ett alldeles särskilt uppdrag.
Annons

Prinsessan Madeleine har bott i USA sedan 2018, därav gör hon inte så mycket uppdrag för kungafamiljen. Idag är hon framförallt mycket engagerad i World Childhood Foundations verksamhet där hon är vice hedersordförande.

Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine finns vid sin dotters sida”

Men för ett år sedan utökades Madeleines uppgifter. Då blev hon nämligen beskyddare av Millesgården. VD och Museichef Thérèse Dyhlén säger till Svensk Dam att Madeleines roll är mycket viktigt för museet.

– Prinsessans beskydd är väldigt viktigt. Hon kan öppna upp dörrar och hjälpa oss att komma i kontakt med olika stiftelser, personer och företag som kan stötta oss och uppmärksamma Carl Milles gåva till svenska folket. Det väcker positiv uppmärksamhet kring vårt museum som vi värnar om och vill att så många som möjligt ska upptäcka och besöka, säger Thérèse Dyhlén.

Annons

Prinsessans egna ord

Madeleine har själv studerat konst vid Stockholms universitet, så den här rollen passar prinsessan strålande. När det blev offentligt för ett år sedan tog prinsessan till sin egen Instagram för att förmedla sin glädje över det nya uppdraget:

"Med stolthet och glädje har jag tackat ja till att bli beskyddare av Millesgården – museet med konstnärshem, antiksamling och skulpturpark på Lidingö utanför Stockholm.

"Millesgården är en fridfull plats som jag tycker mycket om att besöka när jag är hemma i Sverige. Bland Carl Milles skulpturer och porlande fontäner finner jag inspiration och glädje.", skriver Madeleine på sin Instagram.

Ännu inte besökt muséet

Men hittills har prinsessan Madeleine inte varit på Millesgården sedan hennes roll som beskyddare, något som Museichefen Thérèse Dyhlén bekräftar till Svensk Dam.

Annons

– Än så länge har hon haft så korta besök i Stockholm så då har det inte hunnits med ett besök, säger museichefen.

Men Madeleine ska ju enligt tidigare rapporter flytta tillbaka till Sverige – då lovar Dyhlén att de kommer hitta på många roliga saker tillsammans.

– Vi är väldigt glada över det här. Vi är jättetacksamma för att hon sa ja till det här. Vi ser fram emot att kunna visa henne runt på plats när hon är tillbaka, säger hon till Svensk Dam.

Foto: TT, Instagram/princess_madeleine_of_sweden.

Annons