Sanningen om prinsessan Sofias frånvaro

Prinsessan Sofia Sophiahemmet

Undrar du också vad prinsessan Sofia har gjort den här hösten? Nu kommer svaret – i form av en film.

Var är prinsessan Sofia? Och vad gör hon just nu?

Det är det många som har frågat sig under hösten, särskilt som det har varit helt tyst om hennes volontärarbete vid sjukhuset Sophiahemmet i Stockholm. Förutom besöket i Värmland för två veckor sedan och två uppdrag tillsammans med kungaparets Global Child Forum har prinsessan Sofia annars mest ägnat sig åt digitala möten bakom de kungliga kulisserna.

Men nu kommer detta!

Prinsessan Sofia Sophiahemmet

Prinsessan Sofia på den vårdavdelning där hon just nu tillbringar en del av sin tid.

Det visar sig nämligen att prinsessan Sofia är en av frontfigurerna i det nya videoklipp som just nu har börjat snurra ute på nätet. Temat är ’Alla kan hjälpa till’ och det är hennes arbetsgivare på Sophiahemmet som står som avsändare. Tillsammans med sina kollegor från alla olika delar av sjukhuset ställer hon frågan: Vad gör DU för att bidra till minskad smittspridning?

Själv medverkar Sofia från den vårdavdelning där hon jobbar deltid som vårdbiträde, bland annat med att städa, desinficera och med att hjälpa till i avdelningens kök. En oväntad bild från hennes sjukhusvardag! Och i filmen berättar hon också om hur hon personligen har lagt om sitt liv efter de restriktioner som gäller nu under pandemin:

– Jag gör ganska mycket annorlunda. Jag umgås inte med några andra än den absolut närmaste familjen. Och sen jobbar jag här, på en vårdavdelning på Sophiahemmet.

Prinsessan Sofia Sophiahemmet i Stockholm

Prinsessan Sofia agerar för att minska smittspridningen.

Och när Sofia säger ”den absolut närmaste familjen” – ja då handlar det enbart om prins Carl Philip och barnen prins Alexander, 4, och prins Gabriel, 3. Helt enligt Folkhälsomyndighetens uppmaning.

Kungaparet befinner sig ju dessutom i riskgrupp, precis som prinsessan Sofias pappa Erik Hellqvist. Och alla andra sociala kontakter har prinsessan Sofia och prins Carl Philip alltså också lagt ner.

Prinsessan Sofia på Sophiahemmet – se filmen här:

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofia – privata bilden från ärvda huset

LÄS OCKSÅ: Fräcka frågan till Sofia – om att göra en Megxit

Foto: Prinsparet / Instagram.