Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Silvias relation med Patrick Sommerlath

05 jul, 2020, 08:00 
AvEmma Sanderberg
Drottning Silvia har alltid varit Patrick Sommerlaths viktigaste trygghet i livet och nu är Patrick tillbaka på Drottningholm.
Annons

Drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath, 48, har varit en självklar del av kungafamiljen i många år. Patrick är son till drottning Silvias mellanbror Walther Sommerlath och hans dåvarande fru Michele. Patrick växte upp i Paris tillsammans med föräldrarna och den äldre systern Sophie.

Han kom till Sverige som vilsen 16-åring, för att få en trygg bas hos faster Silvia i samband med föräldrarnas skilsmässa. Systern Sophie, som vid tidpunkten var 24 år, stannade kvar i Paris. Men Patrick stannade kvar i Sverige och växte upp sida vid sida med kusinerna Victoria, Carl Philip och Madeleine på Drottningholm.

Patrick Sommerlath och kronprinsessan Victoria
Patrick Sommerlath har vuxit upp sida vid sida med kungabarnen, här med kronprinsessan Victoria.

Nu, många år senare, är cirkeln sluten och Patrick är tillbaka på Drottningholm igen. Det var under våren 2019 som skilsmässan från Maline Sommerlath blev officiell och Patrick såg ännu en gång Drottningholm som en tillflykt. Drottning Silvia tog självklart emot sin brorson med öppna armar. Patricks tre barn Leopold, 17, och tvillingarna Chloé och Anaïs, 11, har en nära relation till sin pappa och bor hos sin pappa varannan vecka.

Annons

– Drottningen finns som stöd för sin brorson och hans barn, har hovets informationschef Margareta Thorgren berättat för Svensk Damtidning.

Patrick Sommerlath blir svensk medborgare

Alldeles nyligen, i mitten av juni, delade Patrick med sig av nyheten att han blivit svensk medborgare efter alla dessa år.

”Tre år av tystnad och sen dök denna ned i brevlådan. Skål” skriver Patrick Sommerlath på Facebook och visar upp bilden på dokumentet.

Prinsessan Madeleine, Patrick Sommerlath och kronprinsessan Victoria.
Prinsessan Madeleine, Patrick Sommerlath och kronprinsessan Victoria.

Trots att Patrick har tillbringat större delen av sitt liv i Sverige har han fortfarande god kontakt med båda sina föräldrar. Pappa Walther bor i Italien med sin nya hustru Ingrid medan mamma Michelle bor i Los Angeles.

Det här är kungaparetBrand logo
Det här är kungaparet
Annons