Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Sofias syster – syns sällan

22 sep, 2023, 15:00 
AvGabriella Hall

Prinsessan Sofias syster Sara Hellqvist har gjort sitt val.

Annons

När det 2010 blev känt att prins Carl Philip fallit för Sofia gick systrarna Hellqvist från att vara som vilka som helst till att hela Sverige ville veta allt om dem.

När Sofia blev prinsessa tog systrarna Lina och Sara Hellqvist tillvara på stjärnglansen som fallit över dem. De poserade gärna på röda mattan vid olika mingelfester och premiärer. Men nu var det länge sedan den yngsta systern i skaran syntes till.

Se dubbelkaoset under kungafamiljens festkväll – Sofia får alla att leBrand logo
Se dubbelkaoset under kungafamiljens festkväll – Sofia får alla att le

Kungens stora dag efter 50 år på tronen var svår att missa. Uppståndelsen var stor och stämningen festlig. Samtidigt som flera släktingar bland andra Sofias föräldrar Marie och Erik Hellqvist var på plats saknades systrarna.

Annons
Gruppbild efter prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka.
På bakre raden längst till vänster syns Sara.

Däremot var systrarna fullt närvarande vid den kungliga familjefesten som blev när deras systerson Julian skulle döpas för två år sedan. Det var också senaste gången Sara fastnade på bild. Näst senaste gången var 2019 och i stil med hennes tidigare liv i rampljuset var det på en bokreleas.

Systrarna på releasen av Pascal Engmans bok "Råttkungen".

Att Sara har tagit ett steg tillbaka från offentligheten och lever ett liv under radarn är inget nytt. Men inom den akademiska världen gör hon sig fortfarande hörd. Sedan 2014 är hon doktorand i kriminologi på Stockholms universitet där hon bedriver forskning om resningar gällande felaktiga domar.

Annons

Snart tar hennes forskningsperiod för projektet slut. Efter åtta års forskning är det över i början av december i år. Vad hon tar sig an då återstår att se. Eller inte.

Sällan syns även den äldsta systern Lina. Efter hennes arbete på Christina Salibas och deckardrottningen Camilla Läckbergs bolag jobbar Lina ännu en gång med Project Playground.

Medan Lina och Sofia är kollegor bor Lina och Sara under samma tak. Det var i början av förra året som Sara skrev in sig på samma adress som storasystern. Där Linas sambo Mattias Wikströms och deras dotter också bor.

Foto: TT

Annons