Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Sanningen om Victorias och Madeleines relation – misstanken stämmer

11 mar, 2024, 20:00 
Så har kronprinsessan Victorias och prinsessan Madeleines relation förändrats under åren.
Annons
Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

De delar något så viktigt och fint som en barndom tillsammans. De har följt varandras fotspår, sida vid sida formats som människor och vet hur det är att växa upp i en kunglig miljö.

Kronprinsessan Victoria var fyra år gammal när prinsessan Madeleine såg världens ljus. Redan där spelade hon en viktig roll som storasyster – en uppgift som hon med åren skötte med bravur.

– Sedan vi var små och mamma och pappa var borta mycket så har hon alltid varit den som tagit hand om oss. Hon hittade på lekar och var en väldigt bra storasyster, säger Madeleine till SVT.

Annons
Kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine
Kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine.Charles Hammarsten/TT

Victorias och Madeleines relation förändrad

Att växa upp och formas i en kunglig värld gjorde deras relation unik. Syskonbandet stärktes av den speciella uppväxten och Victoria blev en person som Madeleine såg upp till.

Med tiden skulle dock relationen förändras. Victoria stålsatte sig i tidig ålder för att en dag axla rollen som drottning, medan Madeleine kunde leva på ett helt annat sätt och så småningom bosätta sig i soliga Florida.

Där har hon, maken Chris O'Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne bott i över 13 år – långt från Victoria och den kungliga världen hemma i Sverige.

Annons

”Kommit ifrån varandra”

Självklart har det här även påverkat relationen mellan Madeleine och Victoria. De kan inte träffas särskilt ofta, och även om vi lever i moderna tider med mobiltelefon så är det inte riktigt samma sak.

– De kan ju inte vara lika nära varandra längre och de har nog kommit ifrån varandra lite. De har regelbundet kontakt vet jag, ringer och sms:ar men de är inte så nära som när de var små, det är omöjligt, säger historiken Herman Lindqvist till Svensk Damtidning.

Annons

Förhoppningsvis blir det ändring på det, nu när Madeleine med familj bestämt sig för att flytta hem till Sverige 2024.

– Då har Victoria en nära anhörig att tala med, alltid en stor tillgång att ha, fortsätter Herman.

Chris O'Neill, prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria
Chris O'Neill, prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria.SplashNews.com

Foto: TT

Annons