Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sarah "Fergie" Ferguson har fått hudcancer

21 jan, 2024, 18:26 

Hälsobesked om hertiginnan.

Annons

Sarah "Fergie" Ferguson har fått hudcancer, rapporterar Sky News. Enligt tidningen diagnostiserades hon med malignt melanom efter att ha opererat bort födelsemärken.

"Hon genomgår ytterligare utredningar för att säkerställa att detta har upptäckts i ett tidigt skede." säger Fergies talesperson till Sky News.

"Det är klart att en annan diagnos så snart efter behandling mot bröstcancer var bekymrande, men hertiginnan är fortfarande vid gott mod."

Victoria & Daniel lämnar Haga – för USA • Gravidlyckan: Sofias syster väntar smått igen! • Kate inlagd på sjukhus efter operation – 3 kungliga snackisar från vecka 3!Brand logo
Victoria & Daniel lämnar Haga – för USA • Gravidlyckan: Sofias syster väntar smått igen! • Kate inlagd på sjukhus efter operation – 3 kungliga snackisar från vecka 3!

Fergie har hudcancer – diagnostiserades med bröstcancer förra året

I somras diagnostiserades Fergie med bröstcancer, något som upptäcktes under en mammografiscreening. Hon ska inte haft några symptom, och opererades snabbt.

– Jag är så tacksam för att min syster skickade iväg mig på den där mammografin och att de hittade tumören i tid, sa Fergie efter att hon återhämtat sig.

Annons

– Jag har haft sådan tur. Min syster räddade mitt liv.

I sin podcast berättade hon efteråt om upplevelsen, och hur diagnosen förändrade hennes syn på världen.

– Att se döden i vitögat har fått mig att sluta oroa mig för sådana värdsliga saker som hur jag ser ut, och att lägga ner det ständiga självhatet som jag alltid har plågat mig med.

– Men nu: Jag har ett gigantiskt ärr. Men jag gillar mig själv. Jättemycket.

– Det var förresten bland det sista som drottning Elizabeth sa till mig innan hon dog: ”Var dig själv, Sarah” sa hon. För att hon blev irriterad när hon såg att jag förställde mig.

Sarah Ferguson var tidigare gift med prins Andrew och är mamma till prinsessan Eugenie och prinsessan Beatrice. Fergie och skandalprinsen Andrew separerade 1992, och skilde sig 1996. Efter skilsmässan benämns hon fortfarande som hertiginna, men har inga officiella uppdrag. Istället engagerar sig i välgörenhetsprojekt och skriver böcker, bland annat.

Sarah Ferguson

Foto: TT

Annons